4 aprilie 2014, 10:53

Accidentul din Apuseni şi angajările la ROMATSA după raportul corpului de control al premierului

Accidentul din Apuseni şi angajările la ROMATSA după raportul corpului de control al premierului

Corpul de Control al prim-ministrului, care a verificat ROMATSA, arată că doi dintre consilierii premierului Emil Boc: Darius Pintilie și Marius Buzea, au fost angajați fără concurs de către secretarul general al Ministerului Transporturilor de la acea vreme, Gheorghe Dobre.

Darius Pintilie lucrase anterior ca fotograf, agent de vânzări şi inspector la Primăria Cluj-Napoca şi consilier personal al prim-ministrului Emil Boc. El a absolvit Facultatea de Mecanică. Marius Buzea a lucrat ca şofer la PDL, apoi a fost consilier al premierului Boc, absolvind Facultatea de Inginerie a produselor alimentare. Darius Pintilie a fost încadrat cu un salariu brut lunar de 9.910 lei, cu spor de vechime de 10%, ca şi Marius Buzea, ulterior majorat la 11.777 lei. Ei au fost încadraţi direct pe funcţii de Expert I. Cei doi au luat și prime de vacanță de peste 60 de mii de lei fiecare. Un an, cei doi consilieri nu au călcat în sediul firmei, dar au luat salariu. Radu Berceanu și-a angajat și el la ROMATSA directorul de cabinet, pe soţia şi pe fiica fostului secretar general din minister Tiberiu Bărbuleţiu, tot în urma unor examene falsificate. Cu un salariu brut lunar de 19.051 lei cu spor de vechime de 25% şi respectiv 28.977 lei.

Odată cu accidentul aviatic din Munţii Apuseni opinia publică s-a lămurit pe viu cu privire la incompetența desăvârșită care stăpânește sectoare vitale ale aviației civile, armatei, STS, ministerului de Interne, etc. Dar a putut descoperi și existenta unui profesionist, șomer de 10 ani, eliminat urât din sistem pentru a face loc armatei de impostori. Datorită faptului că opiniile sale au fost găzduite de Vocea Rusiei, o pare a presei din România a descoperit și preluat fragmente din articolele site-ului, de multe ori fără a indica sursa. Expertul reușind astfel să aducă la cunoștința românilor o mare parte din cauzele şi enigmele acestei tragedii.

http://www.dcnews.ro/fost-pilot-de-ce-a-acceptat-iovan-sa-decoleze-si-de-ce-nu-a-intors-avionul-la-aparitia-givrajului_416439.html

http://videonews.antena3.ro/video/romania/valentin-vasilescu-fost-pilot-noi-dezvaluiri-in-cazul-avionul-prabu-it-in-apuseni.html

http://videonews.antena3.ro/video/romania/ipoteza-armata-a-stiut-cu-precizie-locul-prabusirii.html

Analizele profesioniste nu erau scoase din astrograme sau de la prezicătoarele care au inundat posturile Tv, ci aveau la baza decenii de școală în aviație, practică efectivă la manșa avionului supersonic și parcurgerea treaptă cu treaptă a examenelor de licență aeronautică.

http://i230.photobucket.com/albums/ee82/vasilescu_album/studii/diplomascof.jpg

http://i230.photobucket.com/albums/ee82/vasilescu_album/studii/diplomaacademie.jpg

http://i230.photobucket.com/albums/ee82/vasilescu_album/studii/rezultatlicentactsinstr.jpg

http://i230.photobucket.com/albums/ee82/vasilescu_album/studii/DSCF0634.jpg

Normal ar fi fost ca după tot ce s-a întâmplat, autorităţile române să fie interesate să-l caute pe acest expert de care aviația duce lipsă și să-l folosească cu scopul sporirii nivelului de siguranță a traficului aerian. Numai că nu trăim într-o astfel de țară, în care eficiența și competența profesională să însemne ceva. Prin urmare, respectivul n-a fost căutat de nimeni, nu a răspuns nimeni apelurilor sale și e tot șomer. Raportul corpului de control a făcut valuri, a creat subiecte de dezbateri pe toate canalele media, însa n-a schimbat nimic din mentalitatea și practicile adânc înrădăcinate în conducerea autorităților din România.

Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.

  •  
    şi distribuie pe