12 iunie 2014, 11:29

Despre ce le-a vorbit Obama la Varșovia guvernatorilor coloniilor americane?

Despre ce le-a vorbit Obama la Varșovia guvernatorilor coloniilor americane?

Preşedintele american Barack Obama a organizat la Varşovia o întâlnire cu guvernatorii coloniilor americane din Europa de Est cu scopul de a le ordona să sprijine prin orice mijloace genocidul comis de armata ucraineană în regiunile din estul Ucrainei.

Conform Cartei NATO, Ucraina nu poate deveni niciodată membru al organizației și nici nu are voie să primească asistență militară din partea SUA, întrucât nu recunoaște alipirea Crimeii la Rusia și prin urmare, fiind într-un diferend teritorial cu Moscova, nu îndeplinește una din condițiile de bază. Pentagonul se încăpățânează să integreze Ucraina în NATO, susținând continuarea războiului civil, cu riscul de a o transforma în aceleași ruine ca și Siria, prin genocidul la care sunt supuși minoritarii ruși de către armata ucraineană.

Toate clișeele propagandistice americane gravitează în jurul unei singure idei, anume că Putin caută să "retraseze" frontierele Europei de Est, aşa cum a făcut Adolf Hitler în anii '30. BarackObama pretinde în fața guvernatorilor coloniilor americane din statele foste comuniste că dorește pacea și că le apără de Rusia dar le îndeamnă să se înarmeze. Bine-nțeles cu armele vechi scoase din înzestrarea de armata americană, vândute la preț de noi.

http://romanian.ruvr.ru/2014_06_05/Directivele-lui-Joe-Biden-pentru-Romania-4610/

Se vede cu ochiul limpede că SUA nu sunt interesate de democratizarea ucrainenilor sau de ridicarea nivelului lor de trai, ci de transformarea lor în slugi obediente intereselor americane. Și cine nu se supune dispare fizic pe mâna armatei ucrainene. Preşedintele SUA, BarackObama, după ce i-a anunțat pe guvernatorii coloniilor americane din Europa de Est ( Polonia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, România şi Slovacia ) că a alocat un miliard USD pentru a continua genocidul mascat sub așa-zisa operațiune antiteroristă din estul Ucrainei, a dovedit că e foarte speriat de iminența impunerii unei ”no flight zone” de către Rusia. Pentru care NATO nu are antidot.

http://romanian.ruvr.ru/2014_06_02/Impunerea-no-flight-zone-in-Ucraina-2480/

Cu ipocrizia caracteristică, Obama a făcut apel la Rusia să exercite presiuni asupra oponenților de etnie rusă a marionetelor americane de la Kiev pentru a-i convinge să stea cu mâinile în sân și să nu-și apere copii, femeile și bătrânii din Ucraina de atacurile aeriene și terestre ale armatei ucrainene. Dacă singurul lucru care-i interesează pe americani este teritoriul Ucrainei, ca avanpost strategic în coasta Rusiei, atunci care este planul americanilor cu Ucraina ? Pe patul de moarte, duhovnicul Justin Pârvu a avertizat că au mai rămas 12 luni de libertate şi vine urgia. Părintele arhimandrit Justin Pârvu a trecut la cele veşnice pe 16 iunie 2013.

Potrivit The Sunday Times,NATO intenționează să amplaseze trupe și echipamente militare la granița cu Rusia și, cel mai probabil, SUA intenționează să utilizeze Ucraina pe post de rampă de lansare în anihilarea forței nucleare a Rusiei. Pentru atingerea acestui obiectiv, SUA are nevoie să-și amplaseze propriile baterii antibalistice cât mai aproape de granițele Rusiei, într-o locație optimă, situată în regiunea Lugansk din partea de est a Ucrainei. Întrucât doar de aici, silozurile de rachete intercontinentale ruseşti dispuse la sud-est de Moscova, intră în raza lor de acţiune.

Și aceasta pentru că sub masca de rachetă antibalistică, SM-3 block 1b ascunde faptul că rolul ei de bază este acela de rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune ( 700- 900 km), datorită plafonului practic de 360 km. Ea fiind o replică modernizată a rachetei balistice cu rază scurtă de acțiune MGM-31A Pershing IA, dislocată în Europa, în perioada războiului Rece.

http://youtu.be/9roWg5NQlTo

SM-3 block 1b a fost special creată pentru a acționa împotriva silozurilor de rachete intercontinentale rusești, ghidarea fiind realizată prin înlocuirea pe loc a componentei de dirijare antibalistice cu un sistem GPS. Tehnologia de fabricație a fost astfel aleasă încât să permită și înlocuirea încărcăturii cinetice Mk 142, cu încărcătură explozivă clasică sau cu focosul nuclear miniatural W80 de 50 kt. Acesta fiind preluat de la racheta de croazieră AGM-86 ALCM, acroșată de bombardierele strategice americane.

Așadar, șmecheria urmărită de Pentagon nu este aceea de a aștepta pentru a le permite rușilor să-și lanseze rachetele nucleare, ca să riște să le distrugă sau nu, pe traiectorie. Filosofia apărării antibalistice a SUA pleacă de la dorința de a dispune cu prioritate de mijloace sigure, amplasate în poziții geografice optime, pentru a putea nimici rachetele intercontinentale rusești, înainte ca acestea să fie lansate.

Racheta RIM-161C/ SM-3 block 1b (înlocuitoarea lui MGM-31A Pershing IA) a devenit doar în declarații vedeta a scutului antirachetă a SUA de la Deveselu, pentru că în realitate, Pentagonul vizează amplasarea lui în regiunea Lugansk.

Abia în 2015, SUA va începe testarea noii rachete RIM-161D/SM-3 block 2, destinată scutului antirachetă al SUA din Polonia. Fiind mai mare şi mai puternică decât SM-3 block 1b, racheta SM-3 block 2 are o rază de acţiune de două ori mai mare, fiind capabilă să execute misiunile rachetei balistice Pershing II, dislocată de SUA la bazele din Germania, în ultimii ani ai războiului Rece. SM-3 block 2 stabilindu-se exact aceleași ținte pe care le-a avut în trecut și Pershing II. Întrucât SM-3 block 2 acoperă în regim de rachetă balistică distanța de 1.400-1.600 km, care desparte extremitatea de est a Poloniei de silozurile de rachete intercontinentale ruseşti, dispuse la sud-est de Moscova.

http://youtu.be/nikXMg_g_Es

De aici și tupeul, agresivitatea de-a dreptul primitivă cu care Polonia (gazda întâlnirii guvernatorilor coloniilor americane din Europa cu președintele Obama) se amestecă constant în problemele interne ale Ucrainei. Obiectivul dorit cu tot dinadinsul de Polonia fiind acela de a ajuta prin orice mijloace ca SUA să-și îndeplinească misiunea propusă, în ceea ce privește neutralizarea forței nucleare a Rusiei. Misiune de pe urma căreia Polonia, ca vecin al Rusiei, își creează o mulțime de avantaje.

În afara de Polonia, România s-a dovedit, la nivel retoric, cel mai vehement adversar din NATO al Rusiei, deși ar trebui să știe că interesele ei sunt diametral opuse celor ale Poloniei. Are ceva de câștigat România de pe urma transformării Ucrainei într-o colonie a SUA?

În primul rând, odată cu mutarea graniţei NATO de pe cea a României pe cea a Ucrainei, americanii îşi asigură un avans de cel puţin 800 de km spre nord. Ceea ce permite cuplarea Ucrainei la ţările baltice şi Polonia, cea din urmă devenind astfel pivotul NATO în Europa, în timp ce România devine peste noapte o ţară din eşalonul doi al NATO, cu scutul de la Deveselu redirecţionat la Lugansk şi fără nicio atractivitate pentru americani.

În paranoia rusofobă care a cuprins media occidentală, cenzura nu permite nicio analiză obiectivă a oportunității scutului antibalistic american din Europa. De aceea nimeni nu recunoaște faptul că în cazul unui război nuclear mondial, majoritatea rachetelor balistice intercontinentale lansate din partea europeană a Rusiei, vizează teritoriul SUA survolînd Polul Nord și doar o mică parte din acestea urmează o traiectorie care survolează nord-vestul Europei şi oceanul Atlantic.

Pentru apărarea coastei atlantice a SUA de cele cîteva rachete rusești îndreptate asupra ei, este funcțional din 2010 un avanpost european de tip scut antibalisticAegis, format din cinci fregate norvegiene din clasa FridtjofNansen, trei fregate germane din clasa Sachsen, patru fregate olandeze De ZevenProvincien, patru distrugătoare americane din clasa ArleighBurke şi o fregată spaniolă din clasa Álvaro de Bazán. Toate fiind echipate cu rachete antibalistice Standard Missile SM-3 block 1b. Interceptarea rachetelor balistice rusești, este realizată mai aproape de apogeul traiectoriei de croazieră transoceanică, asigurând rachetei SM-3 block 1b o probabilitate mai ridicată de interceptare decât dacă rachetele rusești s-ar afla pe ramura coborîtoare a traiectoriei.

Așadar, SUA nu are nevoie să amplaseze alte rachete antibalistice suplimentare precum cele din Polonia sau din România ( mutate ulterior în Ucraina ) decât dacă ele sunt utilizate ca rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, îndreptate împotriva Rusiei. O întrebare cheie care suscită interes maxim este: ce i-a apucat pe americani, tocmai acum, să reînvie practicile lor cunoscute din războiul Rece? O posibilă explicație ar fi că americanii vor să se salveze din criza uriașa economică globală prin acapararea imenselor resurse naturale ale Rusiei. Prin urmare Rusia a fost luată prin surprindere și n-a premeditat alipirea Crimeei, ci obligată să se apere, a recurs la acest gest.

http://romanian.ruvr.ru/2014_05_27/Razboiul-secret-pentru-Crimeea-Partea-a-II-a-2514/

Dac-ar fi premeditat ceva, Novorussia era de mult timp un fapt împlinit și alipită la Rusia, iar adepții federalizării asediau Kievul, Odessa și Lvovul, în timp ce pe plan mondial, Ucraina era un subiect tabu al Rusiei. Numai că Richard Duncan, fost economist la Banca Mondială, economist-șef la BlackhorseAssetMgmt, a anunțat recent că datoria SUA de 16.000 de miliarde USD a băgat America și întreg Occidentul în „spirala morții”. Aceasta a început deja prin falimentarea companiilor, una după alta, întai cele mici, apoi cele mari și o parte din bănci. Urmează o escaladare exponenţială, identică celei din schemele financiare piramidale înainte de colaps, soldată cu prăbușirea totală a sistemului financiar. Așadar Ucraina nu este decât o primă etapă a războiului secret global pe care SUA l-a declanșat, întrucât Occidentul fiind în faliment, râvnește la imensele resurse naturale ale Rusiei, singurele care îl mai pot redresa financiar. Conform unui PLAN DE ACŢIUNE 2.0 pe îl voi detalia în materialul următor.

Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.

  •  
    şi distribuie pe