27 octombrie 2014, 13:28

Suedia lansează diversiuni la adresa Rusiei pentru a-și justifica dublarea flotei de avioane multirol

Suedia lansează diversiuni la adresa Rusiei pentru a-și justifica dublarea flotei de avioane multirol

Nicio țară europeană din NATO nu este dispusă să aplice presupusele directive ale summitului din Țara Galilor, adică mărirea la 2 % din PIB, a cheltuielilor pentru Apărare și alocarea 20 % din acești bani, pentru achiziția de tehnică de luptă modernă. Suedia care nu este membru NATO, o face din proprie inițiativă.

Forțele armate suedeze au anunțat că desfășoară o operațiune de cercetare navală și aeriană, ca urmare a unei ştiri despre o posibilă activitate subacvatică străină, suspectă, în preajma insulelor de lîngă Stockholm. Presa internațională a dat ca sigur un submarin rusesc avariat făcînd trimitere la tragedia submarinului Kursk, petrecută cu mai bine de un deceniu în urmă. Numai că Ministerul Apărării din Federația Rusă a dat o replică la obiect : ”Pentru a reduce tensiunile în Marea Baltică şi pentru a economisi banii contribuabililor suedezi, le recomandăm să ceară o explicaţie de la comandanţii marinei olandeze. În urmă cu o săptămâna submarinul cu propulsie diesel-electrică olandez, Bruinvis a efectuat exerciţii în Marea Baltică, lângă Stockholm, exerciţii care au presupus şi iesiri de urgenţă la suprafaţă, aşa cum arată fotografiile considerate misterioase”.

Pentru a convinge totuși opinia publică suedeză de pericolul de care este amenințată țara lor, s-a mai apelat la o mică diversiune din arsenalul publicității media, menită să sugereze că agresivitatea Rusiei sporește pe zi ce trece. Serviciul de informații FRA, subordonat armatei suedeze, răspunde de spionajul electronic. El utilizează și avioane Gulfstream IVSP transformate în S102B-Korpen, ca urmare a echipării lor cu echipamente de cercetare radioelectronică şi bruiaj (SIGINT & ELINT).

FRA a dat publicității o singură poză cu un avion rusesc Su-27 Flanker care după ce ar fi interceptat avionul S102B-Korpen, undeva deasupra mării Baltice, s-ar fi apropiat de acesta la o distanță de 10 m. Ca și în înscenările produse de cartierul general al NATO, pe marginea unei presupuse invazii rusești în estul Ucrainei, suedezii nu suflă o vorbă despre data, ora și coordonatele precise ale locului în care s-ar fi produs incidentul. Fapt ce sugerează că și în acest caz ar fi vorba de un colaj foto de cea mai proastă factură.

© http://www.ridus.ru/images/2014/10/3/236509/large_8451ac7c19.jpg

Suedia care nu este membru NATO dar colaborează strîns cu SUA în domeniul militar, a luat decizia să suplimenteze bugetul Apărării cu peste 5 miliarde de euro, necesare achiziționării celor 22 de Gripen JAS 39E/F –NG, ( destinate inițial Elveției ), plus a altor 18 avioane JAS 39E/F. Toate cele 60 de JAS 39E/F –NG vor fi operaționale în armata suedeză în 2018.

Înarmarea accelerată a Suediei are relevanță dacă este privită prin prisma rapoartelor științifice ale US Geological Survey, care au estimat că în Oceanul Îngheţat s-ar afla 13% din rezervele de petrol neexploatate ale lumii şi 30% din rezervele de gaze naturale. Numai că 70 % din acestea, sunt situate în marea Barenț, mai precis în zona arctică a Rusiei.

Întrucît nu deține zăcăminte de hidrocarburi și este obligată să importe, Suedia s-a situat alături de SUA, Canada, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Estonia, Letonia şi Lituania, în calitate de coautor al unui nou concept mini-NATO arctic, apărut în 2011. Ca mecanism necesar preluării şi exploatării cu forța, a resurselor de petrol şi de gaze din Oceanul Îngheţat, care aparțin de fapt Rusiei. În conformitate cu acest plan, înarmează cu rachete de croazieră capabile să lovească Moscova pe acei vasali care au drumul cel mai scurt către capitala Rusiei : Finlanda și Polonia.

Polonia, Țările Baltice și Finlanda cuprinse de febra înarmării

Forțele Aeriene Suedeze au în dotare 120 de avioane JAS 39 : 63 versiunea cea mai veche A/B și 57 JAS C/D, a doua versiune. Ca urmare a referendumului din Elveția din luna mai 2014, contractul de achiziție a celor 22 de avioane JAS 39E/F Gripen, a treia versiune : NG (Next Generation), în valoare de 3,5 miliarde USD, a fost reziliat. Cele trei avioane deja livrate forțelor aeriene elvețiene fiind returnate fabricii suedeze SAAB. În pofida eșecului suferit în Elveția, guvernul suedez consideră că dezvoltarea noii variante Gripen JAS 39 NG este esențială pentru industria țării, întrucît aparatul este favorit în faza finală de selecție a programului F-X2 al Braziliei.

JAS 39E/F ( NG ) a apărut odată ce British Aerospace s-a alăturat firmei SAAB care intenționa să dezvolte o variantă de export EBS ( Export Baseline Standard ), a avionului JAS 39 Gripen. Modificările au constat în montarea radarului Raven ES-05 AESA ( Active Electronically Scanned Array) care descoperă ținte aeriene de la 120-180 km și a echipamentului Skyward-G, folosit la căutatea în infra-roșu a țintelor și dirijarea armamentului, ambele produse de firma Selex. Motorul F-404 al companiei americane General Electric ( unul din cele două de pe F/A-18 Hornet) este produs sub licență de firma Volvo, care i-a sporit tracțiunea cu 20 % . Noul avion dispune și de un dispozitiv retractabil pentru alimentarea în aer. Gripen JAS 39E/F –NG are o viteză maximă de Mach 2 și o rază de acțiune de 1.200km, fiabil în exploatare, decolînd și aterizînd în mod frecvent, în condiții de iarnă, pe segmente de autostradă.

JAS 39 Gripen a fost testat și în condiții reale de luptă în 2011, cînd guvernul suedez a dat curs cererii NATO, de participare la impunerea interdicției aeriene asupra Libiei. Suedia contribuind cu 8 avioane JAS Gripen C/D, operate de pe baza aeriana Sigonella din Sicilia. Forțele aeriene ale Cehiei și cele ale Ungariei au în dotare JAS 39 Gripen C/D, cele thailandeze au în înzestrare 6 avioane Jas 39C/D din 2011, alte 6 fiind livrate în 2013.

Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.

  •  
    şi distribuie pe