7 noiembrie 2014, 13:37

Franța livrează portelicopterele Mistral sau pierde un contract de 20 miliarde de euro

Franța livrează portelicopterele Mistral sau pierde un contract de 20 miliarde de euro

Pe 13 octombrie 2014, Rusia a semnat contractul cu China pentru submarinele din clasa Amur. Contractul pentru sistemele S 400 Triumf și avioanele Suhoi 35 S va fi semnat la începutul anului 2015, funcție de decizia Franței în privința celor 4 port-elicoptere Mistral.

Declarația președintelui Barack Obama potrivit căruia Rusia reprezintă principalul pericol pentru omenire, după epidemia Ebola, însoțită de sancțiunile economice impuse de SUA și de acoliții ei ( UE, Austalia și Japonia ), au fost urmate de avertismentul dur lansat de purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Jen Psaki. Guvernul francez s-a conformat și l-a concediat pe directorul programului Mistral, cel care făcuse pregătirile pentru livrarea în mod oficial a primului portelicopter către partea rusă, în data de 14 noiembrie 2014.

https://temasekthunderbolt.files.wordpress.com/2014/10/img_0046.jpg?w=720

Aceste gesturi ostile, au determinat Rusia să treacă la acțiune, prin primele lovituri indirecte. Prima urgen ță a Rusiei este protejarea graniței de est de pericolul reprezentat de flotele militare ale SUA și ale aliaților săi din zonă : Japonia și Coreea de sud. Protecție asigurată printr-un avanpost puternic precum China, aliatul cel mai sigur al Rusiei. Care devenind prima economie mondială, dispune de cea mai mare rezervă valutară.

La nivel practic, Rusia a semnat contractul cu China pentru construirea primului submarin de atac clasic Amur ( Proiect 1650 ) de generatia a IV-a, pe 13 octombrie 2014. Rusia asigurînd și transferul tehnologic pentru construirea în China a unei serii de 25-30 de submarine extrem de silențioase din clasa Amur, ceea ce dă posibilitatea marinei militare chineze să surclaseze grupările navale americane, japoneze și coreene care acționează în zona de vest a Pacificului.

Submarinul din clasa Amur este prevăzut cu sistem de propulsie independent de aerul atmosferic (AIP), care îi permite să navigheze fără să iasă la suprafață timp de o lună, perioadă în care poate traversa nedepistat oceanul Pacific de la un cap la celălalt. Amur dispune de 4 tuburi lans-torpilă orizontale de calibrul 533mm și 10 VLS ( sisteme de lansare verticale ) pentru rachete. Lansatoarele verticale pot folosi simultan o gamă largă de rachete de croazieră ( cu raza de acțiune de pînă la 2.500 km ), rachete anti-navă și rachete AA cu rază medie și lungă de acțiune.

A doua urgență a Rusiei este crearea condițiilor pentru spargerea blocului de monolit creat în jurul SUA de statele UE prin impunerea Rusiei de sancțiuni economice. Și conjunctura ar părea favorabilă Rusiei, în ceea ce privește scena politică care urmează să se prefigureze în Franța. Unde spectrul șomajului va ajunge în cîteva luni să pună grave probleme, ca urmare a deciziilor neinsirate ale președintelui Hollande.

În decembrie 2010, Nicolas Sarkozy s-a întors din vizita oficială efectuată în India cu cea mai mare comandă din istoria aeronauticii comerciale, în valoare de 15 miliarde de dolari, vizând livrarea în următorii 8 ani, a 180 de avioane Airbus companiei indiene IndiGo Airlines. Acest contract a fost rulaj în proporție de 30-40 % și poate fi oricînd sistat. În 2012, grație aceluiași Sarkozy, avionul franțuzesc Dassault Rafale a fost declarat cîștigător în fața rivalul european Eurofighter Typhoon în finala competiției MMRCA-126, a Forțelor Aeriene ale Indiei.

Competiția viza selecția tipului de avion multirol, ce urmează să înlocuiască aparatele MiG-21 Bizon ale Indiei. Una din condițiile contractul inițial, evaluat la 20-25 miliarde de euro, fiind aceea ca aproape 100 de aparate din cele 126, să fie asamblate în India. Cum Franța a stabilit un interval de trei ani de la semnarea contractului cadru pînă la livrarea primului exemplar către beneficiar, potrivit ambasadorului rus la New Delhi, excelența Sa dl. Alexandru Kadakin : ”India are toate motivele să nu mai fi interesată de Rafale, acum la sfîrșitul lui 2014” .

Motivul fiind contractul Rusiei cu China pentru livrarea a 28 de sisteme AA și anti-racheta de ultimă generație S 400 Triumf și a 24 de avioane Suhoi 35 S, avizat de președintele Vladimir Putin. Contract care este programat a fi semnat în primele zile ale anului 2015. Dacă Franța menține decizia dictată de Washington de a nu livra port-elicopterele Mistral, plătite deja de Rusia, Putin este obligat să ofere Chinei avioane Su-35 S, împreună cu piesele de schimb și 100 de motoare AL-41F1S cu tracțiune vectorizată ( cele mai puternice motoare pentru avioanele multirol de generația a 4++ ).

China a surprins întreaga planetă, înlocuind recent radarele PESA ( Passive Electronically Scanned Array ) cu modernele AESA ( Active Phased Array Radar ), pe toate cele cinci avioane AWACS ale sale, denumite KJ-2000. Avioanele KJ-2000 (aparate rusești IL-76, modificate ), amenajate ca puncte de comandă zburătoare, au devenit astfel mai performante decît Boeing E-3C Sentry ( dotate cu radare PESA ) ale americanilor. Fiecare KJ-2000 putînd urmări cîte 300 de ținte aeriene inamice, simultan cu dirijarea la interceptare a cîte 100 de avioane de vînătoare chinezești.

În locul unei antene conice PESA, rotită 360 de grade pentru a fi capabilă să-și direcționeze undele radar într-un fascicol îngust, antena a radarului AESA este compusa din 1.000 – 2.000 de module TR (transmițător-receptor ), care funcționează independent unul de altul. Modelarea formei fascicolului radar și proiectarea lui într-un sector foarte îngust și precis delimitat din spațiu, este realizată digital de un computer, prin selectarea puterii radiației, emise de fiecare dintre modulele TR, în cateva milionimi de secundă. În plus, fiecare modul TR poate fi programat să funcţioneze fie numai ca transmitator, fie numai ca receptor, realizând în paralel funcțiuni diferite.

Radarul AESA 50N6A a fost preluat de pe complexele AA rusești Tor-M2E ( în Belarus fiind deja instalată prima baterie rusească de acest tip ) și S-350, ceea ce înseamnă că el a ajuns în China cu un scop anume, în baza unei înțelegeri ruso-chineze. Însă radarul 50N6A din dotarea chinezilor are un gabarit mai mare decît fratele lui N036 Byelka cu o rază de descoperire de 400 km, de pe cele 22 aeronave Su-35 S, introduse în 2014 în înzestrarea aviației militare a Federației Ruse. De aceea, China care are bani, nu se va opri la lotul de 24 de Su-35 S, intenționînd să comande încă 100 de aparate de acest tip.

Așadar, cunoscînd slugărnicia președintelui Francois Hollande față de Washington, opțiunea Franței este clară : pentru moment condițiile pentru livrarea primei nave de război Mistral nu sunt întrunite. Rafale, cel mai bun avion de vînătoare francez al tuturor timpurilor, devine în mod nemeritat din vînător, un trofeu de vînătoare, ca urmare a jocurilor politice dictate de americani. Ca să aflați la ce dă cu piciorul președintele Hollande vă propun să vizionați un clip ca să vedeți ”live”, cum Rafale ”doboară” cel mai bun avion american, F-22 Raptor, în lupta aeriană manevrieră. După ce a mai ”doborît” și de patru ori consecutiv avioanele Eurofighter Typhoon.

Prin efectul de domino, India care este a patra economie mondială şi speră la prelungirea conductei de gaze rusești ”Puterea Siberiei” pînă în India, a anunțat pe 25 octombrie că vizează o reorientare în privința contractelor de achiziții și că a alocat suma de 13 miliarde USD pentru anumite noi programe militare. India care este cel mai mare importator de arme rusești și care a mai produs pînă în prezent în licență 200 de avioane Su-30MKI, se vede obligată să renunțe la Rafale. Întrucît avionul franțuzesc, dotat cu radar PESA, deși este mai bun decît Su-30MKI, îi este inferior lui Su-35 S, care mai dispune și de motoare cu tracțiune vectorizată, pe care Rafale nu le are.

Singura concluzie care se poate trage este aceea se pare că India va comanda 126 de Su-35 S, în locul aparatelor Rafale, în timp ce Rusia nu va simți lipsa Mistralului.

Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.

  •  
    şi distribuie pe