16 noiembrie 2014, 13:39

Cele mai ciudate sporturi

Cele mai ciudate sporturi

Citius, Altius, Fortius – acest motto olimpic faimos este asociat cu sporturile obișnuite. Însă, pe lângă ele în lume există foarte multe competiții ciudate.

Unele au apărut cu secole în urmă, altele în noul mileniu și sunt menite nu atât să distreze publicul, cât să atragă turiștii în orășele mici.

În această primăvară, în Olanda a avut loc campionatul mondial de fotbal în lenjerie de corp, la care au participat reprezentanți din 8 țări: Olanda, Brazilia, Coreea de Sud, Algeria, Spania, Germania, Italia și Rusia. Se cunosc foarte puține reguli ale jocului. Se știe că terenul de fotbal este de trei ori mai mic decât cel obișnuit.

Probabil că cel mai romantic turneu este campionatul de ducere a soțiilor. Anual, el are loc în diferite țări ale lumii. Cel mai numeros este cel din Finlanda. Pentru participanți este pregătită o pistă cu obstacole de 250 de metri și cu o groapă mică cu apă. Acest test este greu de trecut ținând soția în brațe, de aceea participanții la competiție își duc soțiile în spinare. Doamnele care au mai puțin de 49 de kilograme, trebuie să aibă un rucsac greu. La competiții poate participa orice doritor.

Competițiile în care participanții trebuie să omoare țânțari au fost inventate în Italia și au loc acolo anual. În decurs de 10 minute, participanții trebuie să omoare cât mai mulți țânțari. Nici finlandezii nu rămân în urma italienilor, acolo sunt foarte multe lacuri și mlaștini și deci există foarte mulți țânțari. Însă în Finlanda, țânțarii trebuie să fie omorâi pe propria spinare a participanților, iar timpul este limitat doar de răbdarea participanților. Recordul este considerat 800 de țânțari omorâți în decurs de trei ore.

Anual, în prefectura japoneză Oita, are loc un campionat al strigătelor. Participanții încearcă să strige mai tare unii decât alții. Nivelul zgomotului depășește uneori 100 de decibeli, ceea ce este mai mult decât zgomotul unui ciocan pneumatic, sau al unui tren de mare viteză. De altfel, potrivit psihologilor, o asemenea descărcare este foarte utilă lucrătorilor din birouri, care stau tot timpul la calculator.

Sau fuga cu spatele. Aceste competiții au loc anual la New York. La ele poate participa orice doritor. Distanța este de o milă, adică aproximativ 1.600 de metri.

Iubitorii ruși de rafting au inventat curse cu păpuși din cauciuc. Principalele cerințe sunt: în timpul cursei nu trebuie să piezi păpușa, nu trebuie să împingi înainte păpușa și nu trebuie să folosești nici un fel de mijloace tehnice. Ca o varietate a acestui sport mai există coborâri cu ajutorul unor femei din cauciuc pe un râu de munte, care sunt mult mai atractive decât cursele obișnuite.

  •  
    şi distribuie pe