21 noiembrie 2014, 12:21

România sat fără câini

România sat fără câini

Ideologia înseamnă ştiinţa ideilor sau geneza ideilor din senzaţii, adică procesul invers manipulării. Și cu zece trepte mai elaborat, decît produsul media standard românesc al așa numitelor aparate de transmitere, adică al instituțiilor media private, aservite unuia din candiați și considerate drept ”a patra putere în stat”.

Prin urmare, construcțiile ideologice, singurele în măsură să prefigureze o virtuală realitate socială, mai bună decît prezentul, nu mai au loc de multă vreme nici măcar în campaniile electorale din România. În România, doar o infimă parte a populației mai are habar ce înseamnă doctrină, ideologie și mai este interesată de soluțiile candidaților care vor să acceadă la președinție. Gîndirea ideologică a fost înlocuită de peste un deceniu, de interesul personal și de grup al conducerii de la centru al partidelor, al mogulilor de presă și al concernelor străine ale căror interese le reprezintă. Interes contrar celui al marii mase de votanți, căreia nu i se oferă niciun proiect de țară viabil. Lipsa culturii politice a populației reprezintînd nu numai un obstacol în calea unei societăți care încearcă să evolueze către democrație, ci și o excelentă premisă de construcție a manipulării la scară națională, prin aparatele de transmitere.

Vineri seara, înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale din 2 noiembrie 2014, jurnaliștilor li s-a transmis pe surse că Monica Macovei, candidatul anti-sistem, s-ar afla într-o creștere vertiginoasă. Prima confirmare a urcării lui Macovei pe poziția a treia, după Ponta și Iohannis, a apărut duminică, în ziua votului, pe la orele prînzului, de la una din televiziunile băsiste.

Ca la un semnal, Realitatea TV, B1 Tv și Digi 24 au făcut aluzii sau au afișat direct pe net, din 4 în 4 ore, sondajele tip exit-poll, indicate ca provenind de la ACL. Care aveau drept caracteristică faptul că îi dădeau Monicăi Macovei un scor de două ori mai mare decât cele de pînă atunci ( Victor Ponta - 38%; Klaus Iohannis - 32%, Monica Macovei – 9 % ). După numărarea voturilor, Biroul Electoral Central a dat publicității următoarele cifre : Victor Ponta - 40,44%; Klaus Iohannis - 30,37%; Călin Popescu Tăriceanu - 5,36%; Elena Udrea - 5,20%; Monica Macovei - 4,44%.

Ulterior s-a aflat că în România nu există decît două firme care execută sondaje de tip exit-poll. Niciuna din firme neavînd contract cu vreun partid, în schimb semnînd contracte cu anumite televiziuni. Purtătorul de cuvînt al campaniei lui Klaus Iohannis, Alina Gorghiu recunoscînd că nici PNL, nici ACL nu au comandat vreun sondaj sau exit-poll. Cum în România CNA nu există decît la nivel teoretic, n-a avut cine să se sesize cu privire la manipularea opiniei publice de către anumite canale Tv, prin încălcarea legii electorale.

În turul doi, cei doi candidaţi rămași în cursă, Klaus Iohannis şi Victor Ponta, s-au confruntat de două ori faţă în faţă, în cadrul dezbaterilor de la Realitatea TV şi B1 Tv. În ambele dezbateri televizate Ponta marcînd scoruri astronomice în fața amatorului Iohannis care părea picat din Lună. Pentru a contracara ceea ce toată lumea a văzut cu proprii ochii, anume că Iohannis e pafarist pe lîngă Ponta, nu exista altă cale, decît să se recurgă la manipulare.

Radiografia pe scut a alegerilor prezidentiale

Manipulare mascată de utilizarea tehnologiei moderne a erei internetului care a avut ca scop să aducă adevărata dezbatere direct în stradă. Pentru a scoate la urne, ca să voteze doar cu Iohannis, o mare parte din cei nehotărâți ( 47% din cei cu drept de vot, n-au votat în turul întîi ). Reușind printr-un truc neaoș românesc, gen alba-neagra, să refacă decalajul de 10 % care-l separa pe Iohannis de Ponta. Bazîndu-se din nou pe faptul că CNA e o instituție decorativă.

Toate aceste lucruri s-au petrecut într-o țară membră NATO și UE care mai are și un parteneriat strategic cu SUA, motiv pentru care alegerile prezidențiale din România anului 2014 au căpătat o miză geopolitică. La fel ca și la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu din iulie 2012, cînd UE și SUA au aruncat direct la coș voința exprimată de 7,4 milioane de români, tot așa și acum, s-au întors cu spatele, făcîndu-se că nu observă ceea ce s-a petrecut la votul pentru alegerea președintelui României.

Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.

  •  
    şi distribuie pe