24 noiembrie 2014, 15:13

Britanicii susțin loviturile aeriene asupra pozițiilor Statului Islamic, iar germanii nu

Britanicii susțin loviturile aeriene asupra pozițiilor Statului Islamic, iar germanii nu

Sondajul efectuat în Germania, Franța și Marea Britanie de compania ICM Research la comanda Agenției Internaționale Rossiya Segodnya, a arătat că o jumătate din europenii intervievați aprobă participarea țărilor lor la loviturile aeriene împotriva Statului Islamic în Siria și Irak.

Peste o jumătate din britanicii și aproape o jumătate din francezii, care au participat la sondaj susțin bombardamentele asupra pozițiilor Statului Islamic. În același timp, două treimi din germanii, care nu au nici o relație directă cu bombardamentele sunt împotriva participării Forțelor Aeriene ale Germaniei la operațiuni speciale.

Cei mai agresivi sunt cetățenii Marii Britanii, unde bombardamentele asupra pozițiilor Statului Islamic sunt susținute de 65% din respondenți. În Germania, 61% din respondenți se declară împotriva bombardamentelor și doar 35% sunt dispuși să le susțină. În Franța, loviturile aeriene sunt susținute de 49% din cetățeni, iar 33% sunt împotriva lor.

În Franța este cea mai mare cotă de persoane care nu sunt pregătite să răspundă la această întrebare – 19%.

Britanicii susțin de asemenea începerea operațiunii terestre împotriva Statului Islamic: 53% sunt pentru, iar 12% nu pot răspunde la această întrebare.

Germanii, ca și mai înainte se situează pe poziții pașnice: trei sferturi din respondenți se declară împotriva unei operațiuni terestre. Opiniile francezilor, care au participat la sondaj s-au împărțit în două: 41% se declară pentru participarea soldaților lor la o operațiune terestră, iar 38% sunt împotriva ei.

În plus, 60% din europenii intervievați se tem că din cauza participării țărilor lor la operațiunile împotriva Statului Islamic în Siria și Irak, amenințarea islamiștilor radicali față de UE va crește.

  •  
    şi distribuie pe