26 noiembrie 2014, 11:46

Cine l-a învins pe Victor Ponta ? Partea 2

Cine l-a învins pe Victor Ponta ? Partea 2

Liderii PSD s-au obișnuit să-l atace pe Traian Băsescu ”pe persoană fizică” utilizînd posturile Antena 3 și RTV. Neștiind că în campania electorală, Traian Băsescu urma să-și ocupe locul de comandant în Panzer-ul nimicitor, mecanismul de campanie al ACL creat tot de el.

Cine l-a învins pe Victor Ponta ? Partea 1

Pe 30 octombrie 2014, pe finalul primului tur al alegerilor prezidențiale, pe un blog care a funcționat mai puțin de 24 de ore ( http://joscenzura2014.wordpress.com/ ), au fost postate mai multe fotografii cu Elena Udrea, Alina Bica și Ana Maria Topoliceanu făcute de profesioniști ai filajului, în februarie 2014, la Paris, pe timpul unei vizite private.

http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2014-10-30-18410173-0-51.jpg

http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2014-10-30-18410171-0-49.jpg

http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2014-10-30-18412541-0-53.jpg

Pe lîngă poze au fost prezentate și facturi de la hotelul unde cele trei au fost cazate.

http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2014-10-30-18412529-0-5.jpg

Televiziunile Antena 3 și RTV aservite lui Ponta au primit undă verde de la acesta să o facă albie de porci pe Elena Udrea, profitînd de acest subiect. Care a a fost percepția echipei de campanie a lui Ponta, legată de această dezvăluire care nu putea veni decît de la servicii ? Că serviciile l-ar fi abandonat pe Traian Băsescu și că l-ar susține pe Ponta. Percepție eronată, pe care chiar Băsescu cred că a lansat-o către PSD, ca pe o momeală otrăvită. Și acceptarea lui Teodor Meleșcanu ( director SIE la momentul ”Albă ca Zăpada” de la Paris ) în echipa lui Ponta și apoi numirea lui ca ministru de Externe, după turul doi, au concurat la dezastrul înregistrat de candidatul PSD. Deși Ponta fusese avertizat prin vocea lui Octavian Știreanu, să n-o comită.

Eu care am cîteva decenii petrecute în armată, am învățat că dacă nu există dovezi ale încălcării legii ( și imaginile nu o prezentau pe Elena Udrea furînd din magazine ), în ceea ce privește o doamnă, trebuie să dau dovadă de reținere, cavalerism. Ponta, procuror fiind și netrecut prin armată, se pare că n-a învățat lecția aceasta. Drept dovadă i-a trecut ”Albă ca Zăpada” ( invocată de consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu ) prin fața ochilor, îmbrăcată ostentativ în alb și n-a recunoscut-o, confundînd-o cu Cenușăreasa.

Dacă Ponta dădea dovadă de cavalerism, în mod involuntar prezenta electoratului o față umană, alta decît cea de robot care memorează cifre și le scuipă ca pe semințe în dezbateri electorale. Măcar se prindea că este ținta unor jocuri făcute de servicii, prin care acestea scoteau castanele din foc cu mâna lui. Și devenea mai prudent în turul doi al alegerilor. Cu n-a făcut-o, între timp, Parisul s-a transformat la indigo în Dubai. Pentru Ponta, de astă dată.

http://media.stiripesurse.ro/image/201411/w800/media-141665872450087800.png

Punîndu-l pe Ponta într-o lumină la fel de nevavorabilă ca și pe cea, pe care el însuși, din arogantă, a pus-o la colț.

http://www.b365.ro/media/image/201411/w620/nota_53274800.jpg

Am explicat că strategia lui Băsescu, cel care a dus bătălia electorală în locul lui Iohannis în turul doi, a ales din timp votul din diaspora ( 1,5 % din totalul voturilor înregistrate ) ca declanșator al inducerii electoratului din țară a unei stări de nervozitate. Cu scopul de a-l face să reacționeze la urne emoțional și nu rațional. Pentru aceasta, echipa coordonată de Băsescu, a selectat din timp pentru a fi difuzate pe canalele media aliate, prin metoda copy/paste, materialele care au fost publicate de Hotnews în zilele de 22 și 23 noiembrie 2009, la precedentele alegeri prezidențiale, organizate de guvernul PDL al lui Emil Boc. Și care reflectau aceleași nereguli la votul din diaspora ca și în 2014. Lucru dovedit de jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob pe blogul său.

http://inpolitics.ro/victoria-serviciilor-votul-din-diaspora-si-o-manipulare-ca-la-carte_18412254.html

Dacă lucrurile au arătat ca trase la indigo în 2009 și 2014, de ce Mircea Geoană, candidatul PSD din 2009 n-a reușit să creeze aceași stare de spirit electoratului din țară, în turul doi al alegerilor prezidențiale, așa cum a făcut-o Băsescu pentru Iohannis ? Pentru simplul motiv că în 2009 strategul electoral al lui Geoană era Cosmin Gușă, un novice pe lîngă Traian Băsescu, în materie de campanii electorale.

Mecanismul de campanie creat și condus de Traian Băsescu s-a dovedit în 2014 unul extrem de eficient și convingător, întrucît a fost conceput să exploateze la maxim efectul mijloacelor moderne de comunicare din spațiul virtual. La configurarea lui contribuind specialiști în marketing politic, agenții de publicitate, ONG-uri sorosiste, specializate în generarea de convingeri pentru grupuri mari de oameni, etc.

Potrivit lui Emanuel Cristescu ( http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=47759&id_comentariu=230691 ), în ziua turului 2, ”HotNews.ro” site pro-băsist a fost campion, distribuind 43 de articole pe Facebook, cu 65.155 de accesări, dintre care: 50.668 de like, 3.532 de comentarii, 10.955 de share. Pe locul doi a fost ”Gandul.info”, cu 88 de articole, 48.556 de interacțiuni pe Facebook, cu 33.077 de like, 3.905 comentarii și11.574 share. Pe locul trei s-a situat ”Adevarul.ro”, cu 50 de articole distribuite și 20.473 de interacțiuni. În proporție de 90 % materialele constau în mesaje pro-Iohannis, dar mai ales negative la adresa lui Ponta.

Opt din primele zece articole care s-au distribuit masiv pe Facebook, sunt mesaje, scrisori deschise sau apeluri la mobilizare, celelalte două fiind sunt știri care au potential de mobilizare. Ca exemplu este amintit mesajul lui Ioan Gyuri Pascu pentru Tudor Gheorghe (HotNews.ro, Gandul.info) sau mesajul unui preot român din diaspora despre sprijinul BOR pentru Ponta (Adevarul.ro). Toate acestea s-au concretizat în sfera Facebook-ului prin aceea că pagina lui Klaus Iohannis a înregistrat un randament/zilnic exponențial în ultimele patru zile de dinaintea votului din turul doi : 106 %, față de 33 % cea a lui Victor Ponta.

După eșecul înregistrat în alegerile prezidențiale, păruiala între liderii PSD este contraproductivă, toți demonstrînd că sunt o apă și un pămînt la aceste alegeri. Schimbarea lui Ponta cu Geoană, fiind o prostie mai mare chiar decît tot ce a comis PSD însumat în turul doi. Întrucît ACL nu are cu cine să facă prea curînd o majoritate în Parlament, cel mai înțelept pentru PSD ar fi să evite pe cît posibil declanșarea unor alegeri anticipate pe parcursul lui 2015. Timp în care e nevoie stringentă să-și caute un strateg electoral, dacă nu de talia lui Traian Băsescu, măcar care să-i cunoască metodele și jocul lui Băsescu. Întrucît acesta va fi cel care în următorii doi ani pare că va trage sforile pe scena politică din România, ascuns în spatele lui Iohannis. Cu bunele și cu relele de care este el capabil.

La despărțirea de Traian Băsescu

Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.

  •  
    şi distribuie pe