1 decembrie 2014, 13:13

Este Victor Ponta sabotat de cei mai apropiați colaboratori?

Este Victor Ponta sabotat de cei mai apropiați colaboratori?

Preferînd să-și îngrope capul în nisip aidoma struțului, Ponta este pe mai departe vulnerabil și incapabil să sintetizeze antidotul la virusul propagandistic anti-Ponta. Care îl va doborî mai curînd decît se așteaptă.

Pe 27 noiembrie 2014, a avut loc ședința Comitetului Executiv National al PSD dedicată analizei rezultate de pe urma înfrîngerii lui Victor Ponta în alegerile prezidențiale. După încheierea aceasteia, deputatul PSD Sebastian Ghiță, s-a erijat în reformistul partidului, susținînd că principalul motiv al eșecului ar fi acela că tineri care nu au fost în PCR îl acuză pe Ponta de comunism. Făcîndu-l pe Ion Iliescu responsabil de eticheta de "comunist", pusă la alegerile din 2014 pe candidatul PSD.

Numai că cel care a coordonat campania lui Ponta și care-l dirijează pe acesta de ani buni din umbră se numește Sebastian Ghiţă, nu Ion Iliescu. Ghiță fiind total lipsit de cultură politică, a crezut că sumele de bani investite de el în echipele consultanților evrei și americani, conduse de Bogdan Teodorescu, pot masca o realitate dramatică pentru conducerea PSD. Anume, ruperea oricărei punți de legătură cu propriul electorat. Comisă de mai lipsită de principii morale și de convingeri de stânga conducere pe care a avut-o vreodată PSD-ul.

Eșecul lui Ponta își are rădăcinile nu în vreo mentalitate comunistă, ci în una de-a dreptul sclavagistă pe care au adus-o cu ei în PSD ”lupii tineri”, de la Sebastian Ghiță pînă la Victor Ponta. Această mentalitate s-a tradus în practică prin percepția echipei lui Ponta că electoratul ar fi o masă amorfă de sclavi, pe care o poate tranzacționa, prin cumpărarea reprezentanților lui în plan local.

Doar așa se explică emiterea Ordonanţei de Urgenţă 55/2014, intrată în vigoare la 2 septembrie 2014. Prin care guvernul PSD condus de Victor Ponta permitea migraţia aleşilor locali ( președinți de consilii județene, primari, consilieri județeni și locali ) fără ca aceştia să îşi piardă mandatul. Totul prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) şi art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali. Rezultatul constînd în racolarea de către alianța PSD-UNPR-PC a peste 400 de primari și aproape o mie de consilieri, aleși pe listele altor partide.

Așadar, mentalitatea sclavagistă a liderilor din jurul lui Ponta, și-a pus amprenta pe stilul de acțiune al departamentului organizatoric al PSD. Așa cum și departamentul de propagandă al PSD și-a creat mari breșe datorate incompetenței, breșe exploatate excelent de echipa care i-a făcut campanie lui Iohanis în turul doi. 

Vulnerabilitatea maximă a PSD-ului lui Ponta la capitolul ”Imagine”

Paradoxul e acela că guvernul lui Ponta avea la finalul turului doi o majoritate în Parlament care-i permitea PSD-ului să se mențină la putere cel puțin un an. Opoziția fiind formată de PDL şi PNL, două partide ai căror lideri demonstrează exact aceleași metehne ca și actualul PSD. Numai că Ponta și-a făcut-o cu mîna sa, sfătuit probabil de apropiații săi care numai binele nu i-l doresc.

Excluderea vicepreședinților PSD Marian Vanghelie și Dan Șova, precum și a fostului președinte Mircea Geoană, nu este soluția care să repună PSD pe linia de plutire. Ci una plină de aroganță care pune în evidență faptul că Victor Ponta nu este capabil și nu dorește să remedieze niciuna din multele erori comise, apelînd la o diversiune de proastă calitate.

Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.

  •  
    şi distribuie pe