Iohannis s-a grăbit să-și dea cu stîngu-n dreptul, înainte de a fi investit președinte

După ce în campania prezidențială, Klaus Iohannis, a afirmat că își dorește ca poporul român să fie eliberat de sub dominația clanurilor oligarhice și a coruptiei, președintele ales, s-a deplasat la Chișinăul aflat în plină campanie electorală, pentru a-l susține pe Vlad Filat, președintele Partidului Liberal Democrat din R.Moldova.

Imediat după absolvirea cursurilor Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în perioada 1994-1997, Vladimir Filat și-a deschis firma RoMold Trading SRL din Iași, prin care a derulat operațiuni de import ale țigărilor MT ale firmei “Tutun SA” (Combinatul de tutun din Chisinau). Se spune că anonimul Vlad Filat ar fi fost introdus în această afacere de miliardarul liberal Dinu Patriciu, pe vremea cînd acesta deținea și monopolul panotajului stradal prin care promova un binecunoscut concern de țigări, al cărui director pentru România este ginerele fostului director SIE, Teodor Meleșcanu. Concern prin intermediul căruia, Patriciu l-a promovat pînă în 2005 şi pe Traian Băsescu în campaniile sale electorale pentru primăria Capitalei și pentru președinția al României.

Același Dinu Patriciu era și proprietarul restaurantului exclusivist ”Black & White”. Locul unde presa a demonstrat că gruparea sirianului Jamal Al Atm, împreună cu directorul general al Vamilor - col. MApN Mihai Pânzariu, comisarul șef al Gărzii Financiare – Gică Dănila, generalul SRI – Dumitru Badescu (șeful diviziunii C – Contrainformații Economice), dar și un consilier prezidențial, precum și ministrul de Interne, puneau la cale, ani la rînd, operațiunile de introducere în țară de mari cantități de țigări, prin utilizarea de documente false. S-a vehiculat ideea că firma ”Business Woman” a lui Jamal, ar fi fost de fapt un paravan al serviciilor, creierul fiind de fapt administratorul ei, colonelul SRI George Dumitrescu.

Pe 12 mai 1998, economistul-şef Bărbuliceanu Mihai, funcţionând ca inspector guvernamental în cadrul Departamentului de Control al Guvernului României, a primit de la premierul Radu Vasile împuternicirea de control nr. 7/521/1998, cu scopul întocmirii unui raport referitor la mecanismul contrabandei cu țigări din România. Raportul îl incrimina pe liberalul Radu Rușanu, secretar de stat în ministerul Finanțelor, care a permis firmei ”Business Woman” să introducă în țară, timp de aproape trei ani, zeci de milioane de pachete de țigări, fără reînoirea licenței de import, utilizînd un model de timbre deja abrogat prin ordin al MF.

http://i230.photobucket.com/albums/ee82/vasilescu_album/rap_ccg5.jpg

Filat a abandonat afacerea și a revenit în R.Moldova în același an 1998. Direct în Executiv, pe funcția de director general al Departamentului Privatizare și Administrare a Proprietății de Stat. Filat a fost acuzat de presa de la Chișinău și de cea de la București că ar fi profitat și el de paradisul mafiei statale, creat de servicii în România, dobîndindu-și averea prin intermediul traficului de țigări. Faptelele lui fiind minuțios contabilizate de SRI și de Parchetele din România, numai că printr-o schemă paranormală, SRI s-a răzgîndit, împiedicînd trimiterea lui în judecată.

Cum a devenit Filat bogat si om de “afaceri”

Deținînd o avere impresionantă, Filat și-a creat în decembrie 2007 propriul instrument politic pe care l-a numit Partidul Liberal Democrat din Moldova. În 2009, cînd a fost numit șef al Executivului de la Chișinău, Vlad Filat era pe locul trei în topul celor bogați oameni din R. Moldova, cu o avere de peste 1,2 miliarde USD . Vladimir Filat, fostul premier al R.Moldova ( 2009-2013 ) este de aproape două decenii prietenul lui Traian Băsescu. De aceea, pe ultima sută de metri, pe 25 noiembrie 2014, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de decorare a lui Filat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios, în cel mai înalt grad, cel de Mare Cruce. Gradul de mare cruce al Ordinului este asimilat gradului militar de general de divizie.

© http://statico.greenlab.ro/image/201411/full/filat-basescu_73413700.jpg

Prezența lui Iohannis alături de Filat se datorează, fără îndoială, consecvenței care-l caracterizează. Întrucît cel mai frecvent îndemn lansat de echipa sa de campanie în turul doi al alegerilor a fost : veniți să-l votați pe Iohannis, singura noastră șansă de a scăpa țara de comuniști și de hoți !

Partea cu comuniștii a rămas, pe cealaltă Iohannis ascunzînd-o imediat sub preșul lui Filat, ceea ce l-a făcut pe acesta să-și dea cu stîngu-n dreptul, înainte chiar de a fi instalat oficial președinte al României. Totuși, din anti-comunist pe plan național, Iohannis a căpătat o anvergură înternațională, sprijinînd prin vizita sa la Chișinău din 28 noiembrie 2014, PLDM împotriva contracandidatului său la alegerile din R.Moldova, Partidul Comuniștilor din Moldova. Și nu de unul singur, ci însoțit de un ”feroce” anticomunist în persoana lui Mihai Răzvan Ungureanu.

© http://admin.stiripesurse.ro/media/image/201411/w800/media-141717791946247600.jpg

Din 1985 și până la Revoluția din 1989 Mihai Răzvan Ungureanu a fost membru supleant în Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist (subminînd probabil comunismul din interior ) și prin urmare în mod automat a fost numit membru al Senatului universității, ca student al Facultății de Istorie-Filozofie din cadrul Universității "Al. I. Cuza" din Iași. Ulterior, a fost ”albit” instantaneu prin numirea ca membru al board-ului științific al Fundației Soroș pentru o Societate Deschisă, Iași - București (1996-1998), de unde a fost propulsat pe postul de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

Secretarul de stat Mihai Răzvan Ungureanu s-a băgat și în soluționarea diferendelor cu Kievul, legate de Insula Șerpilor și Canalul Bîstroe ( început în 1997 de ucraineni, dat în folosință în 2004 ). După cum se vede și din avion Mihai Răzvan Ungureanu a avut ”succesuri” pe toată linia, Tratatul privind relațiile de bună vecinatate și cooperare între România și Ucraina, încheiat de el, recunoștea actuala frontieră cu Ucraina, adică fără Bugeac, ţinutul Herţei, insulele de pe Dunăre şi insula Şerpilor.

La despărțirea de Traian Băsescu

Pentru meritele sale, pe 16 decembrie 2000, Mihai Răzvan Ungureanu a fost și el decorat de Emil Constantinescu cu Ordinul naţional Pentru Merit în grad de Mare Ofiţer. După ce a fost numit de Traian Băsescu, pe rînd ministru de Externe, director al SIE și premier al României, în prezent Ungureanu este senator de Arad, post obținut din partea PDL la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. Și mai mult ca sigur viitor consilier ( anticomunist ) prezidențial.

Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.