13 decembrie 2014, 11:50

Locuitorii Moscovei şi oaspeţii capitalei ruse sunt invitaţi să efectueze o „Călătorie de Crăciun”. Este vorba despre un festival care s-a deschis la Moscova.

Festivalul va dura o lună de zile, între 12 decembrie şi 11 ianuarie. Moscova se va transforma într-o ţară fermecată. Pe străzile, bulevardele şi pieţele oraşului vor putea fi întâlnite personaje din poveştile populare ruseşti, va putea fi admirată aurora boreală, oamenii se vor putea fotografia cu Moş Crăciun, vor putea să taie figuri din gheaţă, să-şi pună o dorinţă într-un glob imens din zăpadă.

Ceremonia de deschidere a festivalului s-a desfăşurat în Piaţa Manej, lângă Kremlin. Vizitatorii au fost întâmpinaţi de o orchestră de Moş Crăciuni. În Oraşul Fermecat al Piticilor a cântat o orchestră formată din mici toboşari şi flautişti din Danemarca, au început să funcţioneze un atelier de ciocolată, un carusel şi teatre de stradă. În centrul pieţei se află un glob imens cu o înălţime de 9,5 metri, împodobit cu o ghirlandă cu led-uri, lungă de 9,5 kilometri.

La o altă piaţă din centrul Moscovei a fost deschisă poarta în ţara Crăiesei Zăpezii. Vizitatorii pot să se dea pe tobogane de gheaţă împreună cu Karl şi Gretchen, să se plimbe cu un ren adevărat, să taie figuri din gheaţă. Piaţa este decorată cu sculpturi minunate din gheaţă, una dintre ele este Crăiasa Zăpezii, care stă pe un tron.

Participanţii la festival vor primi paşapoarte de Crăciun. Copiii împreună cu părinţii lor vor putea primi titlul de cetăţean de onoare al ţării de basm dacă îşi vor ştampila paşapoartele de Crăciun după ce vor vizita 25 de spaţii unde se desfăşoară reprezentaţii de Crăciun. La târgul de Crăciun participă peste 800 de oameni de afaceri din Franţa, Elveţia, Austria şi alte ţări.

  •  
    şi distribuie pe