15 decembrie 2014, 16:05

Delicatese iraniene pe mesele de sărbători ale ruşilor

Delicatese iraniene pe mesele de sărbători ale ruşilor

Rosselhoznadzor a decis să autorizeze până la sfârşitul anului importul de peşte, lactate, produse avicole şi vegetale din Iran.

Anterior, Moscova şi Teheranul au încheiat un acord în acest sens, iar acum organul de supraveghere alimentară a dat undă verde.

Relaţiile dintre Rusia şi Iran se află la un nivel înalt fără precedent. Avem în vedere toate direcţiile şi sferele de colaborare, fie sfera spaţială sau cea a alimentelor. Dar trebuie să înţelegem că doar corporaţiile de stat sau companiile private mari, dar care au legătură directă cu statul, pot să lanseze sateliţi, să pregătească cosmonauţi sau să construiască centrale nucleare. Fireşte, de pe urma unor astfel de contacte au toţi de câştigat – atât statul, cât şi poporul. Ce-i drept, poporul în mod indirect, de exemplu, prin ieftinirea energiei etc.

Colaborarea în sfera agricolă permite şi firmelor private mici să participe la activitatea ruso-iraniană. Drept urmare, oamenii de afaceri ruşi şi iranieni vor obţine venituri rapide. În plus, fermierii şi comercianţii vor putea să stabilească relaţii directe între ei la nivel de regiuni, fără implicarea capitalelor. Principalul este să se obţină autorizaţia autorităţilor. Şi ea a fost primită.

În Rusia îşi duce activitatea organizaţia Rosselhoznadzor, care controlează strict orice producţie agricolă care intră în ţară. Putem afirma că Fiecare gram de produse agricole este supus unui control sever pentru depistarea unor eventuale bacterii sau aditivi periculoşi pentru sănătatea ruşilor.

Recent, Rosselhoznadzor a dat undă verde livrărilor de peşte, fructe de mare, caviar, lactate, carne de pasăre, ouă, legume şi fructe în Rusia.

În această săptămână, o delegaţie rusă va vizita Iranul şi va decide lista finală a întreprinderilor acreditate pentru a lucra pe piaţa rusă, de asemenea va întocmi în scris mecanismul livrărilor, menit să asigure securitatea transportării acestei producţii. Se va semna un document corespunzător care să confirme acordul.

De menţionat că, la 10 decembrie, 18 companii iraniene deja au primit autorizaţii pentru exportul de peşte în Rusia. Iar de sărbătorile de iarnă ruşii vor avea pe mese alimente din Iran.

  •  
    şi distribuie pe