17 decembrie 2014, 13:57

Forbes: YotaPhone 2, cel mai disruptiv smartphone al anului 2014

Forbes: YotaPhone 2, cel mai disruptiv smartphone al anului 2014

YotaPhone 2 este, potrivit revistei Forbes, „cel mai disruptiv smartphone al anului 2014”.

Dispozitivul funcţionează pe baza sistemului de operare Android, are o memorie RAM de 2GB, microSD de 32GB. Autorul articolului din Forbes, Ewan Spence, a caracterizat YotaPhone 2 drept cel mai desruptiv smartphone al anului 2014”. Şi pe bună dreptate: smartphone-ul are două ecrane, dintre care unul este mereu în funcţiune, lucru foarte convenabil pentru utilizatori. Al doilea ecran permite să se înţeleagă din prima clipă ceea ce se întâmplă în viaţa dumneavoastră, prin urmare, nu mai trebuie să faceţi mişcări inutile: să apăsaţi pe taste, să accesaţi poşta, reţelele de socializare sau alte mesaje. Informaţiile se află în câmpul vizual, la fel ca şi pe ceasul de mână. Utilizatorul stabileşte personal importanţa lor. Vladislav Martânov, directorul general Yota Devices, afirmă că a doua variantă are încă un avantaj cert, display-ul pe bază de senzori.

„Ecranul din spate este pe bază de senzori, acesta fiind lucrul principal care-l deosebeşte de prima variantă. Operarea telefonului este mai intuitivă. Utilizatorul poate lucra în regim interactiv: atunci când primiţi un SMS, puteţi să-l deschideţi şi să răspundeţi cu o singură atingere”.

Yota Devices menţionează că ecranul EPD, care este întotdeauna în funcţiune, oferă posibilitatea personalizării dispozitivului: poate fi postată orice imagine, fotografie sau grafică. Toate acestea fac ca YotaPhone să fie cu adevărat individual. Să citeşti pe acest ecran este o adevărată plăcere. Display-ul EPD este vizibil în lumina puternică a soarelui, este mai puţin iritant pentru ochi şi asigură un unghi de vizualizare de 180 de grade. De asemenea, în regimul de citire YotaPhone poate fi folosit timp de până la 100 de ore după o încărcătură a bateriei. Funcţiile de bază ale telefonului (convorbiri telefonice, SMS, email) pot fi folosite până la 3 zile fără reîncărcarea bateriei.

China este una din ţările care s-au arătat interesate de YotaPhone 2. „Este o piaţă gigantică, nu poate să nu ne bucure acest lucru”, menţionează şeful Yota Device. Compania intenţionează să înceapă vânzarea de YotaPhone 2 în China în primul trimestru al anului viitor.

  •  
    şi distribuie pe