17 decembrie 2014, 12:41

Motanul hoţ din Vladivostok aduce noroc. El a devenit talismanul clubului rus de hochei Amiral.

Hoţul pufos nici măcar n-a visat să devină atât de popular. El a pătruns în magazin, s-a urcat în vitrină şi a mâncat calmar afumat, cambulă, somon şi alte delicatese. Magazinul, situat în aeroport, a suferit pierderi de aproximativ o mie de euro. Motanul nu a mâncat de această sumă, dar întreg conţinutul vitrinei, unde a luat el masa, a fost aruncat.

Această întâmplare a devenit cunoscută, transformându-se într-o adevărată poveste de Crăciun. Popularitatea spărgătorului de magazine a fost impresionantă: ştirea despre el a lăsat în urmă informaţiile despre cursul valutar şi situaţia din Ucraina. Comuniştii din Sankt Petersburg i-au propus motanului fără stăpân să devină membru de partid, iar Teatrul de Pisici Kuklaciov din Moscova şi-a exprimat disponibilitatea să-l ia în trupă. „Ba chiar i s-a găsit şi un rol potrivit – un motan care fură crenvurști”, a declarat un angajat al teatrului. Despre motan s-a vorbit mult pe internet, în mass-media şi chiar pe culoarele Dumei de Stat. S-a dat chiar şi un avertisment: dacă cineva are de gând să-l supere pe mâncăcios, va fi tras la răspundere penală pentru comportament violent faţă de animale. Dar, se pare, că nimeni nu are de gând să-l supere pe ghemotocul pufos. Din contră, soarta lui a luat o întorsătură cât se poate de favorabilă: clubul de hochei Amiral l-a luat pe motan în echipă. După ce l-au găsit, hocheiştii au mers în aeroport şi l-au luat pe motan, a anunţat Alina Bogatova, manager pentru organizarea de manifestări la clubul de hochei Amiral.

„Acum el stă la noi şi este o parte inalienabilă a echipei: noi îl hrănim, îl mângâiem şi îl îngrijim. În plus, motanul s-a dovedit a fi… pisică. I-am pus numele Matroska. Ea doarme în sectorul comercial. Ziua se plimbă pe arenă”.

Matroska deja „le-a plătit” jucătorilor de la Amiral pentru că se poartă bine cu ea: pisica a adus clubului victoria într-un meci din cadrul Ligii Naţionale de Hochei.

„Ea a fost în arenă. Unul dintre angajaţi a ţinut-o în braţe. Suporterii au mângâiat-o, au fotografiat-o. Acum suntem convinşi că, dacă nu mângâiem pisica, nu vom obţine rezultate bune. Ieri a fost o coadă mare, toţi au încercat s-o atingă. A fost primul meci cu ea şi l-am câştigat”.

Ei nu i se promite că va fi hrănită cu delicatese, dar flămândă nu rămâne. Matroska va avea mereu peşte. Ea nu mănâncă hrană specială pentru pisici. Nu degeaba a devenit cunoscută după ce a mâncat împărăteşte în vitrina magazinului!

  •  
    şi distribuie pe