16 octombrie 2013, 20:38

Proteste anti-americane în România

2012 январь коллаж Chevron

Aproximativ 500 de persoane din satul Siliştea, comuna Pungeşti, judeţul Vaslui, protestează, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în perimetrul unde compania Chevron va amplasa prima sondă de explorare a gazelor de şist, iar în timpul manifestaţiei doi localnici au leşinat, având nevoie de îngrijiri medicale.

Câţiva localnici au forţat cordonul format de jandarmi mobilizaţi la faţa locului şi au reuşit să ajungă în perimetrul în care nu aveau acces, oamenii acuzând că au fost bruscaţi apoi de forţele de ordine, relatează agenţia de ştiri Mediafax.

Între timp şi în Piaţa Universităţii din capitala României au loc proteste de solidaritate cu locuitorii din Pungeşti.Jandarmii estimează că numărul protestatarilor a ajuns la 300. Un bărbat, care susţine că a participat la Revoluţia din decembrie 1989, are o pancartă cu mesajul: „Aici, pe 21 decembrie 1989, am strigat „Opriţi focul!”. După 24 de ani de corupţie, strigăm „Opriţi jaful!”.

Pe 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea.

  •  
    şi distribuie pe
18 octombrie 2013, 11:48
18 octombrie 2013, 12:29