12 noiembrie 2012, 14:49

CM 2018 la Kazan: Universiada va fi o repetiţie

CM 2018 la Kazan: Universiada va fi o repetiţie

Oraşul rusesc Kazan (capitala republicii Tatarstan) se pregăteşte pentru un aflux de turişti şi suporteri. În următorii ani la Kazan vor avea loc mai multe competiţii internaţionale. Evenimentul cel mai aşteptat va fi finala Campionatului Mondial de Fotbal 2018.

La Kazan, pe suporteri îi aşteaptă nu numai competiţii sportive. Pentru ei este în curs de pregătire un program cultural unic. Se spune că tocmai la Kazan se întâlnesc culturile europeană şi asiatică, ne-a relatat ghidul Liudmila Şoronina.

„Aici se împleteşte istoria poporului rus şi tătar. Acest lucru este reflectat şi de aspectul arhitectural al oraşului Kazan. Pe teritoriul lui sunt amplasate moscheea Kul Sharif şi Catedrala Buna Vestire. În oraş există multe cafenele şi restaurante cu bucătărie naţională. La Kazan trăiesc reprezentanţi a 100 de naţionalităţi: mari, ciuvaşi, udmurţi. La mijlocul secolului al 16-lea, Hanatul Kazan a fost anexat la statul rus şi a început afluxul populaţiei ruse. Toate naţionalităţile care trăiesc în Tatarstan se înţeleg foarte bine între ele. Avem o sinagogă, o biserică catolică şi o biserică luterană”.

Vara viitoare, la Kazani vor avea loc Jocurile Mondiale ale Studenţilor. Peste trei ani, Campionatul Mondial de nataţie, iar în 2017 – Cupa Confederaţiilor de fotbal – aceasta este o repetiţie pentru Campionatul Mondial. Oraşul se pregăteşte pentru sosirea a sute de mii de turişti şi suporteri, ne-a relatat şeful adjunct al Departamentului de administrare a investiţiilor şi construcţii al Republicii Tatarstan, Alfred Galiev.

„Am construit Satul Universiadei. Acesta este un oraş separat, unde vor fi cazaţi turiştii şi sportivii în timpul Universiadei. Avem un număr mare de hoteluri – de clasă economică şi de lux. Au fost construite multe noduri de transport, au fost lărgite străzile, pentru ca sportivii să ajungă repede dintr-un punct în altul”.

Meciurile finale ale Campionatului Mondial de Fotbal 2018 vor avea loc pe un stadion nou, care va fi deschis anul viitor. Acesta va fi stadionul clubului de fotbal Rubin – unul din cele mai puternice cluburi din Rusia. Stadionul are 45.000 de locuri, ceea ce este suficient pentru meciurile din 1/8 şi 1/4 de finală ale Campionatului Mondial.

  •  
    şi distribuie pe