10 noiembrie 2014, 14:00

Viitorul președinte al României somat de partid să aleagă cu cine guvernează: cu PSD sau cu SIE?

Viitorul președinte al României somat de partid să aleagă cu cine guvernează: cu PSD sau cu SIE?

Surse din PSD afirmă că Victor Ponta ar fi fost somat de greii PSD să aleagă cu cine dorește să guverneze România : cu SIE sau cu PSD. Dacă va continua cu SIE va fi tot un guvernator ca și Băsescu, teleghidat de Washington via CIA.

După primul tur, Ponta a făcut o mare boacănă prezentînd pe 4 noiembrie 2014, lista posibililor premieri. Era vorba de traseisul Călin Popescu Tăriceanu, ( considerat de el cea mai bună soluție ), viceguvernatorul BNR Florin Georgescu ( dorit de greii PSD ) și George Maior, directorul SRI ( perceput de pesediști ca fiind convertit într-un băsist ”sub acoperire” ) . Greii PSD au acceptat cu jumătate de gură, obligați de conjunctură și numirea lui Tăriceanu (șef al noului Partid Liberal Reformator ) ca președinte al Senatului, în locul unui PSD-ist pur-sînge.

Tăriceanu rămînînd în memoria colectivă ca premierul Alianței PD-PNL, adusă la putere în 2004 prin detronarea PSD-ului și care și-a numit șef al Cancelariei primului ministru pe Aleodor Frîncu, dovedit fost informator al Securității. Apoi pe Dorin Marian, fost consilier prezidențial pe probleme de Securitate națională al lui Emil Constantinescu și un apropiat al lui Cătălin Harnagea.

Pesediștii văzînd și că imediat după instalare, Tăriceanu și-a ales consilier personal al preşedintelui Senatului, pe fostul director al Serviciului de Informaţii Externe, Cătălin Harnagea. Adică pe cel care era director al SIE în 1997, anul în care Traian Băsescu a afirmat că Victor Ponta a fost racolat de SIE. Ce mai era de demonstrat în această privință, după ce Ponta și-a făcut-o cu mâna lui ?

Este șantajat Cătalin Harnagea să nu-l deconspire pe ”acoperitul” SIE din 1997?

Ponta a mai anunțat și că fostul director SIE Teodor Meleșcanu va face parte din echipa sa prezidenţială, fiind viitorul său consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională. Aceasta fiind a doua boacănă a lui Ponta, înainte de turul doi.

Întrucît pesediștii vechi n-au uitat că Meleșcanu a ajuns senator în 1996 pe listele PSD și după ce Ion Iliescu a pierdut alegerile, Meleșcanu a rupt o felie din PSD pe care a botezat-o ApR, subordonînd-o lui Emil Constantinescu. Patru din oamenii din nucleul de bază al lui Meleșcanu pe vremea cînd era președintele ApR, erau : locotenentul-colonel (r.) Cornel Purcărea, locotenentul-colonel (r.) Sorin Stoicescu, amiralul (r.) ing. Plaviciosu ( fost director adjunct la Direcția Armamente a MApN ) și colegul său, generalul (r.) Marius Opran.

Despre Cornel Purcărea opinia publică a auzit abia pe 28 august 2009 odată cu „Scandalul Băbeni" declanșat de ancheta jurnalistică a lui Sorin Roşca Stănescu. Acesta afirma cu subiect şi predicat că fratele preşedintelui ţării, Mircea Băsescu, era implicat alături de Purcărea într-o operaţiune eşuată de trafic internaţional cu armament. Aprobată ilegal în ultimele sale zile de ministeriat la MApN de Teodor Meleșcanu, întrucît firma lui Purcărea nu avea nici măcarlicenţa obligatorie de la ANCEX, necesară derulării comerțului cu produse speciale.

În noiembrie 2009 șefii celor două Comisii de Apărare : deputatul Costică Canacheu și senatorul Teodor Meleșcanu, au surprins pe toată lumea, punând sub nasul membrilor comisiilor reunite, ca să-l semneze pe loc, un raport în cazul Băbeni. Raport din care reieșea că totul a fost legal. Între timp, Traian Băsescu l-a recompensat pe Teodor Meleșcanu numindu-l șef la SIE, iar Sorin Roșca Stănescu se află la pușcărie, fiind condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 2 ani şi 4 luni de închisoare, într-un dosar în care anterior fusese achitat de celelalte instanțe.

Torpila Sorin Roşca Stănescu. Partea a II-a

Sorin Stoicescu a fost până în 1997 inspectorul șef al Aviației Civile, fiind la curent cu traficul de arme derulat pe aeroportul Otopeni. În 1997 a fost dat afară din minister devenind șomer. El a fost recuperat de sistem și plasat de Cătălin Harnagea pe postul de director Operațional al Aeroportului Otopeni în primele luni ale lui 1998. Printr-o înscenare securistică căreia i-a căzut victimă ( fiind și concediat ) căpitan comandorul ing. Dan Popa, vechiul director Operațional al aeroportului. Soția lui Popa n-a putut suporta nedreptatea făcută soțului ei și s-a sinucis.

Din postura de director Operațional, Stoicescu a aprobat, în numele Senatului României, închirierea Salonului Oficial al aeroportului pentru senatorul Teodor Meleşcanu în data de 16.04.1998, exact în intervalul orar în care aeronava IL-76 din ”Țigareta II” trebuia să aterizeze ( 22.00-23.00 ).

http://s230.photobucket.com/user/vasilescu_album/media/il-76%20UR-UCA/ostend1-1.png.html

Ca o coincidență, după aterizarea avionului, traficanul de arme Shimon Naor, patronul Quick Aero Services, a cazat pentru odihnă echipajul avionului IL-76 la hotelului Erbaşu. Hotelul aparţinea omului de afaceri Mihai Erbașu, vicepreşedinte al ApR și mâna dreaptă a lui Teodor Meleșcanu. Reamintesc că avionul din ”Țigareta II” decolase gol, ultimul din acea seară de pe aeroportul Ostend din Belgia și că venise la Otopeni pentru a încărca arme așa cum o demonstrează înregistrarea zborurilor de la Ostend.

Mircea Băsescu, victima anturajului creat de fratele său

Sorin Stoicescu este și nașul de cununie al lui Radu Tudor, jurnalist specializat pe servicii secrete/armată, al Antenei 3, postul fostului securist DIE Dan Voiculescu. Odată cu accidentul aviatic din Apuseni, în care a murit Adrian Iovan, pensionarul Sorin Stoicescu a fost plimbat de Radu Tudor pe la Antena 3 și pe la alte televiziuni ca să ne explice tehnica de pilotaj a avionului BN-2 și ce s-a întîmplat ”cu adevărat” cu acel avion. Deși singura experiență a lui Stoicescu a fost cea de instructor cu propaganda PCR la unitatea de elicoptere de la Alexeni și ulterior la divizia 70 Aviație de la Otopeni. Mai precis, n-a zburat în viața lui nici măcar pe matură.

Urmare a ”expertizei” demonstrate la posturile TV, Stoicescu a fost numit de premierul Victor Ponta într-un post de conducere la ROMATSA. Fără ca cineva să verifice dacă Stoicescu nu cumva a fost concediat în 1997 pentru că n-avea studii superioare recunoscute ? Adică nu și-ar fi echivalat studiile politico-militare ( Academia politică absolvită înainte de 1989 ) printr-un examen de diferență, așa cum prevedea legislația de după 1990.

http://www.romatsa.ro/files/SORIN_STOICESCU.pdf

Temerile pesediștilor cu vechime se rezumă la un posibil pact deja dictat de la Washington lui Ponta, prin intermediul SIE. Referitor la imunitatea lui Traian Băsescu și a numeroasei sale camarile din politică, justiție și servicii, după ce Băsescu părăsește palatul Cotroceni. Ceea ce ar produce o scădere sub 40 % a cotei actuale a PSD și a lui Victor Ponta, în preferințele electoratului.

Cu toate acestea, este de așteptat ca greii PSD să nu-i pună probleme lui Victor Ponta, în ceea ce privește cîștigarea turului doi al prezidențialelor. Numai că din secunda doi în care va ajunge președinte al României, Ponta va fi strîns brutal cu ușa de către partid. Fiind obligat să-l numească pe loc premier pe Florin Georgescu. Consilieri prezidențiali și șefi ai serviciilor de informații vor fi numai din rîndul pesediștilor devotați și cu vechime, proveniți din departamentele de specialitate ale partidului.

Dacă și în această conjunctură, va alege să guverneze cu SIE, Ponta riscă să fie suspendat imediat de mașinăria de vot a propriului partid din Parlament. Mai ales că Ponta nu are carisma, vocația de luptător și viclenia lui Băsescu ca să supraviețuiască referendumului.

Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.

  •  
    şi distribuie pe