6 decembrie 2014, 20:36

Rezoluția cu privire la un nou Război Rece

Rezoluția cu privire la un nou Război Rece

SUA au reacționat imediat la mesajul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, către Adunărea Federală printr-o serie de declarații făcute de Departamentul de Stat și prin adoptarea Rezoluției 758 împotriva Rusiei de către Camera Reprezentanților a Congresului SUA.

Documentul conține o caracteristică inacceptabilă a Rusiei ca agresor și abordează o serie de măsuri politice, economice și militare pentru a slăbi pozițiia Rusiei. Rezoluția 758 adoptată de Camera Reprezentanților conține în principal mituri geopolitice și resentimente ale SUA.

Rezoluția „conține 16 de pagini de propagandă de război”, a scris pe pagina sa de Facebook directorul Institutului pentru Pace, congresmanul Ron Paul. Referindu-se la unele puncte ale documentului, Ron Paul califică acuzațiile aduse Rusiei drept nefondate și neadevărate.

Astfel, rezoluția (punctul 3) acuzat Rusia de o invazie a Ucrainei și condamnă încălcarea suveranității statului. „Având sateliți sofisticați care pot înregistra din spațiu numerele de înmatriculare ale autovehiculelor, noi am fi trebuit să deținem dovezi ale invaziei ruse”, afirmă cu ironie Ron Paul.

În ceea ce privește „încălcarea suveranității”, Ron Paul se întreabă, retoric: oare implicarea SUA în răsturnarea guvernului ales al Ucrainei nu pare să fie altceva? „Am auzit cu toții cum se lauda adjunctul secretarului de stat american, Victoria Nuland, că SUA au cheltuit cinci miliarde dolari pentru schimbarea regimului din Ucraina”, subliniază Ron Paul.

Rezoluția (punctul 14) prevede cu certitudine că avionul de linie malaezian de tip Boeing, care s-a prăbușit în Ucraina, a fost doborât de o rachetă lansată de „forțele de autoapărare proruse”. De altfel, raportul oficial al anchetei asupra acestei tragedii aviatice va fi prezentat abia anul viitor, iar cel preliminar nu conține concluzia potrivit căreia avionul ar fi fost doborât de o rachetă și nici responsabilitatea nu este pusă pe seamă niciuneia dintre părți, menționează Ron Paul.

Rezoluția (punctul 22) prevede că Rusia a invadat Georgia în 2008, însă ancheta UE a arătat că Georgia este cea care a lansat operațiuni militare împotriva Rusiei, și nu invers, a declarat congresmanul american. Se pare că deputații nu au citit rezoluția înainte să fie supusă la vot, afirmă Ron Paul.

Politicianul ceh Ladislav Zemánek, vicepreședinte al Partidului Democrației Naționale, consideră că „rezoluția împotriva Rusiei, adoptată de Congresul american, este, de fapt, o mărturie tristă a faptului că SUA nu mai sunt un model de altadată al libertății și democrației. Este încă o dovadă a imensei poveri ideologice a politicii americane, care nu corespunde deloc realității și care denotă mândria, aroganța, lăcomia și agresivitatea cercurilor americane de guvernământ și grupărilor conexe”.

Este evident că americanii încearcă să izoleze Rusia, să slăbească poziția ei și să creeze o situație instabilă în țară, ceea ce ar duce la o schimbare a puterii. Distrugerea Rusiei este un scop geopolitic mai vechi al Occidentului, subliniază politicianul.

Mai mult, este exterm de ridicol punctul care prevede că între SUA și Rusia trebuie să existe relații reciproc avantajoase, bazate pe respectarea independenței și suveranității tuturor națiunilor. Evenimentele din ultimii 25 de ani arată că autoritățile din SUA au ignorat în mod constant aceste principii, iar după prăbușirea URSS au decis să domine întreaga lume și să impună pseudovalorile sale, conchide Ladislav Zemánek.

 

Vă prezentăm câteva fragmente din conținutul rezoluției adoptate

  •  
    şi distribuie pe