08:18 23 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.70
 • USD16.81
 • RUB0.25
 • RON4.23
 • UAH0.60
  Medalii

  Impresionant: O fetiță abandonată de părinți a ajuns campion mondial

  © Sputnik / Alexey Filippov
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  1001

  Deși a fost abandonată la naștere, Miruna Iordache, o fetiță de 11 ani, pasionată de gimnastică, a uimit o lume întreagă cu talentul și performanțele ei, câștigând competiții mondiale de gimnastică aerobică.

  BUCUREŞTI, 5 aug — Sputnik. Miruna Iordache, un copil singur pe lume, de 11 ani, bursieră a Fundației Ciprian Marica, a fost ajutată de asistenta maternală să depășească situația sa dificilă și să-și urmeze chemarea, potrivit fundatiaciprianmarica.ro

  Copila a participat la cele mai importante competiții din țară și din străinătate și, în numai trei ani, a câștigat 21 de medalii, dintre care 17 de aur, 3 de argint și 1 de bronz.

  Fiind abandonată la naștere, fetița a fost preluată de Direcția Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, de unde a fost dată în grija unei asistente maternale care a crescut-o până la șase ani. Apoi ea a fost încredințată unei ale asistente maternale.

  Noua familie a îndrumat-o Miruna către gimnastică, descoperindu-i înclinația. Cea mai recentă competiție la care a participat fetița este „Cupa Cetății Deva", unde a obținut alte două medalii.

  Cunoscutul fotbalist Ciprian Marica laudă performanțele copilei, pe care a ajutat-o să își valorifice talentul.

  „Miruna Iordache este un copil incredibil de talentat. Și este dovada vie că prin îndrumarea noastră orice copil poate ajunge să exceleze într-un domeniu sau altul. Mă bucur că o pot ajuta să-și îndeplinească visul și sper ca prin proiectul Laborator Vocațional să pot contribui și la descoperirea și îndrumarea altor copii la fel de valoroși", a afirmat Ciprian Marica.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei