23:31 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Echipa feminină de scrimă a României sărbătorește pe podium dupa ce a luat aurul la JO de la Rio

  Jocurile Olimpice de la Rio: România a câștigat prima medalie de aur

  © AFP 2019 / Fabrice COFFRINI
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  3323

  Echipa feminină de spadă a România a învins China cu 44-38 în finala competiţiei şi a cucerit aurul olimpic, aceasta fiind prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpice de la Rio.

  BUCUREŞTI, 12 aug — Sputnik. Ana Maria Popescu, Loredana Dinu, Simona Pop şi Simona Gherman sunt fetele care formează echipa de spadă a României câştigătoare în faţa Chinei la Jocurile Olimpice de la Rio, relatează Mediafax.

  Ana Maria Popescu a tras în primul releu cu Yujie Sun şi l-a câştigat cu scorul de 1-0. A venit apoi rândul Simonei Pop care a înfruntat-o pe sportiva Anxi Xu şi a încheiat la egalitate, 4-4, păstrând avantajul de un punct pentru România, 5-4.

  Simona Gherman a câştigat al treilea releu cu scorul de 4-2 în faţa lui Yiwen Su. Sportivele din China au revenit în meci şi au câştigat releul cinci. Releul şase a aparţinut în totalitate României, adjudecat cu 4-0 de Ana Maria Popescu în faţa lui Jianlu Xao.

  Ana Maria Popescu Rio-2016
  © AFP 2019 / Fabrice COFFRINI
  Ana Maria Popescu cu Xu Anqi.

  Apoi, Simona Gherman şi Loredana Dinu şi-au adjudecat următoarele două relee. Pe final, Simona Gherman a cedat la trei tuşe, 6-9 în faţa lui Yujie Sun. Însă Ana Maria Popescu s-a impus cu 14-13 în faţa lui Anqi Xu şi a adus echipei României titlul olimpic la Rio.

  Scorul final a fost 44 — 38 pentru România, lotul feminin de scrimă luând medalia de aur. Este prima medalie pentru delegaţia României la această ediţie a Jocurilor Olimpice.

  Echipa feminină de scrimă a României sărbătorește pe podium dupa ce a luat aurul la JO de la Rio
  © AFP 2019 / Kirill KUDRYAVTSEV
  Echipa feminină de scrimă a României sărbătorește pe podium dupa ce a luat aurul la JO de la Rio.

  Tematic

  România ar putea obține azi prima medalie la JO
  Tagurile:
  Rio, Spadă, Medalie, Jocurile Olimpice, Brazilia, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei