17:06 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  9123

  În multe regiuni din România şomajul, salariile mici, exodul tinerilor şi nivelul de trai foarte scăzut au tras preţurile locuinţelor la minime istorice.

  BUCUREŞTI, 12 aug — Sputnik. Pentru că lumea nu mai are bani să cumpere o locuinţă, preţul garsonierelor şi al apartamentelor a ajuns chiar la 10 000 de euro în Reşiţa şi Zalău, scrie Digi24

  Prețul apartamentelor din Reșița nu depășeşte 50 000 de euro, iar proprietarii de apartamente nu cer mai mult de 400 de euro pe metru pătrat din cauză că este un oraş mort şi nimeni nu îşi mai cumpără o locuinţă.

  „Locuri de muncă sunt puține, salariile sunt foarte mici, care contează foarte mult. Salariile sunt undeva la minimum pe economie se plătește în cele mai multe cazuri și ăsta e unul dintre factori", spune economistul Marius Blondea.

  În Reşiţa sunt aproximativ 5 000 de apartamente fără proprietar. Primarul oraşului, Ioan Popa, susține însă că sunt și avantaje. Printre ele, investiţia unei societăţi comerciale care va angaja peste 10 000 de oameni va spori achiziţia apartamentelor ieftine.

  „Este în curs de realizare o investiție în parcul industrial, o fabrică a unei societăți comerciale, a doua ca număr de angajați în România, peste 10 mii de angajați. Acest lucru va crea posibilitatea celor care vin în oraș să-și achiziționeze apartamente la preț mic".

  Şi Zalău este unul din oraşele cu cele mai ieftine apartamente, preţul pleacă de la aproximativ 15 000 de euro. Astfel, piaţa imobiliară stagnează, iar construcţiile nu se mai fac.

  Tematic

  BREAKING: anunțul Ministerului Finanțelor referitor la programul Prima Casă
  Tagurile:
  Preturi, Apartamente, România


  Știrile Zilei