06:11 18 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.42
 • USD17.60
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.73
  DNA

  Împrumutul de la FMI în vizorul DNA. Plângere penală pentru Isărescu și Băsescu

  © Photo: ZIUA DE CONSTANŢA
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  21713

  Creditul FMI din timpul austerității, anul 2009, în valoare de20 de miliarde de euro, contractat de BNR prin Mugur Isărescu și statul român, prin Traian Băsescu este considerat suspect și supradimenisonat.

  BUCUREȘTI, 12 aug — Sputnik. Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre cei mai cunoscuți adversari ai băncilor din România afirmă că presa mainstream tace deși pe numele guvernatorului BNR și a fostului președinte, Traian Băsescu, s-au făcut sesizări la DNA.

  "Debitorii cu contracte de credit în franci elvețieni din GCCC au facut sesizare penală la DNA contra lui Isărescu și a lui Băsescu pentru contractarea păguboasă a împrumutului de 20 mlrd de euro de la FMI și CE, pentru supradimensionarea acestuia, pentru conflictele de interese in care s-au aflat BNR, lobby-iștii bancari si "experții" care l-au consiliat atunci pe Băsescu", scrie Piperea pe pagina sa de Facebook.

  Acesta mai spune că subiectul nu se regăsește pe agenda mass-media din România deși este unul important, deoarece spațiile de emisiune sunt ocupate de experții BNR.

  Tematic

  Cristoiu: DNA ne întoarce la anii stalinismului românesc
  Tagurile:
  Sesizare penală, DNA, BNR, Mugur Isărescu, Traian Băsescu, România


  Știrile Zilei