05:48 18 August 2019
În direct
 • EUR19.51
 • USD17.50
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.69
  Medalii olimpice RIO-2016

  BREAKING: Președintele COSR demisionează după Jocurile Olimpice

  © REUTERS / Sergio Moraes
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  1912

  Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a anunțat că-și va depune mandatul după Jocurile Olimpice după ce mai multe scandaluri au izbucnit în ultimul timp legate de problemele de organizare și rezultatele slabe ale sportivilor români.

  BUCUREȘTI, 15 aug — Sputnik. Alin Petrache a anunțat printr-un comunicat publicat pe site-ul COSR, în noaptea de duminică spre luni, că va renunța la funcția pe care o deține, unul din motivele invocate fiind legat de scandalul privind achiziția de echipamente contrafăcute pentru sportivi.

  "La întoarcerea în țară, după Jocurile Olimpice, vom demara o anchetă internă în cadrul COSR pentru a stabili cine se face vinovat şi care sunt măsurile luate, sancțiunile aplicate. Toți cei vinovați vor plăti, indiferent de locul pe care îl ocupă", spune Alin Petrache.

  Petrache a fost ales președinte în 2014, pentru o perioadă de doi ani, astfel că mandatul lui se va încheia după Jocurile Olimpice de la Rio, când COSR ar trebui să organizeze alegeri la funcţiile de conducere pentru următorii patru ani.

  Tematic

  SCANDAL: Echipamente contrafăcute pentru sportivii români prezenți la Rio
  Tagurile:
  Demisie, Medalii, Rio, Olimpiada 2016, COSR, Alin Petrache, România


  Știrile Zilei