15:45 20 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.63
 • USD16.79
 • RUB0.25
 • RON4.22
 • UAH0.60
  Stână în munte, România

  Studentul german care vrea să se mute în România spune de ce țara e coruptă

  © Sputnik / Rodion Proca
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  12612

  Fascinat de peisajele din România după ce a stat două luni într-un stagiu de practică la o firmă germană din Sibiu, Christian Wilhelm Roth a hotărât să se mute definitiv pe pământul românesc.

  BUCUREŞTI, 16 aug — Sputnik. Mulți tineri din Germania se orientează după terminarea studiilor către Marea Britanie, America sau Franţa, dar nu este cazul şi pentru Christian Wilhelm Roth, scrie publicaţia germană General Anzeiger.  

  Christian a apucat să cunoască bisericile fortificate, traseele montane, peisajele fantastice din Delta Dunării și mănăstirile din Moldova în cele două luni cât a durat stagiul de practică la o firmă germană din Sibiu. Toate acestea l-au fascinat şi a luat decizia să se mute definitiv în România.

  „M-am îndrăgostit de țara asta minunată! Orașele precum Cluj-Napoca nu au fost doar reconstruite, ci sunt și pline de viață, oferte culturale bogate și tineret", susține el într-un interviu acordat publicaţiei General Anzeiger.

  Pentru lucrarea sa de licență a ales să studieze economia României după 1990. Tânărul a scris în teza de licenţă că oficialii locali sunt supuși marilor corporaţii şi din acest motiv corupţia este mare, iar numărul autostrăzilor la nivel național este prea mic.

  Deja are un plan bine pus la punct pentru a se muta în România. Şi-a găsit un loc de muncă în cadrul unei fundații private şi se ocupă cu conservarea culturii germane în Transilvania.

  Tematic

  Frumosul românesc: locuri din România care ne transpun în trecut
  Tagurile:
  coruptie, România frumoasă, Student german, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei