00:36 25 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.81
 • USD16.84
 • RUB0.26
 • RON4.25
 • UAH0.60
  Cozi pașapoarte, București

  Haosul de la pașapoarte continuă. "Cetățenii au sunat la 112 să denunțe șpaga!"

  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Cetățenia română (24)
  8512

  Cozile de la Direcția Pașapoarte, sediul din Pipera, nu s-au diminuat nici dup[ ce autoritățile au introdus mai multe reglementări care să faciliteze obținerea documentelor de călătorie.

  BUCUREȘTI, 18 aug — Sputnik. Cu toate că autoritățile au depus eforturi în această vară pentru a diminua timpul pierdut în fața ghișeelor de către persoanele care doresc să obțină un pașaport românesc, măsurile luate întârzie să-și producă efectele.

  Una din principalele măsuri luate de autorități este aceea prin care persoanele care doresc să obțină un pașaport să-și facă o rezervare telefonică, în prealabil, pentru a nu mai pierde timp stând la coadă. Aceasta a creat însă mai multe probleme funcționarilor care s-au văzut în dese rânduri apostrofați de către cetățenii nemulțumiți care nu au făcut rezervări și care s-au trezit că un nou venit are întâietate în depunerea documentelor.

  "Au fost cazuri când persoanele care stăteau la coadă au sunat la 112 să alerteze Poliția că am luat șpagă si din cauza aceasta băgăm în față alte persoane. Vă dați seama că un astfel de apel care este nesusținut de fapte veridice este sancționat cu amendă, iar persoanele respective probabil au fost amendate", a declarat pentru Sputnik, un funcționar de la Direcția Pașapoarte — Pipera.

  Funcționarii s-au plând de faptul că de multe ori din cauza neînțelegerilor au fost apostrofați și chiar amenințați de cetățenii nemulțumiți, dar spun că nu este vina lor că astfel de incidente au loc.

  "Îi rugăm pe toți cetățenii să se informeze înainte de a veni la un sediu sau altul accesând site-ul Prefecturii București sau să sune la numerele de telefon care sunt puse la dispoziția publicului. Este frustrant să stai la coadă câteva ore și să te trezești apoi că de fapt ai pierdut pașaportul vechi și că trebuia să mergi în Pipera nu la sediul din Piața Amzei, dar nu e vina noastră", a mai spus funcționarul.

  Тема:
  Cetățenia română (24)

  Tematic

  Cozi enorme la pașapoarte Iași. Câte pașapoarte se eliberează zilnic
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei