01:08 25 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.81
 • USD16.84
 • RUB0.26
 • RON4.25
 • UAH0.60
  Lucrări agricole, recoltarea culturii de soia

  Românii consumă numai soia modificată genetic

  © Sputnik / Игорь Агеенко
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  16721

  Până în 2007, România era cel mai mare producător european de soia modificată genetic, iar azi este cel mai mare consumator de soia modificată genetic.

  BUCUREŞTI, 19 aug — Sputnik. Aproximativ 90% din producţia de soia din lume provine din plante modificate genetic și este folosită în cea mai mare parte în furajele păsărilor și porcilor, scrie Cotidianul

  UE a interzis cultivarea soiei modificate genetic începând cu anul 2015, însă doar 15 din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au anunțat Comisia Europeană că nu vor cultiva organisme modificate genetic.

  Dacă până la aderarea în Uniunea Europeană, România era cel mai mare producător de soia modificată genetic, după 2007 a devenit cel mai mare importator al acestui produs.

  "Mâncăm soia modificată genetic din toate direcțiile. Porcii sunt hrăniți cu soia modificată genetic, păsările sunt hrănite cu soia modificată genetic(…) În salam este injectată soia modificată genetic și toată adusă direct din Brazilia", a spus președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Nini Săpunaru.

  Franţa, Italia, Polonia, Olanda, Germania, Austria şi Bulgaria su decis interzicerea cultivării OMG-urilor.

  Tematic

  Comisia Europeană dă undă verde la soia modificată genetic
  Tagurile:
  Soia modificată genetic, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei