12:37 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Delegația României la JO de la Rio de Janeiro

  Efectul JO: asociațiile din sport solicită guvernanților schimbarea atitudinii

  © AFP 2019 / PEDRO UGARTE
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  3511

  Mai mulţi reprezentanţi tineri ai societaţii civile îşi manifestă profunda nemulțumire și lipsă de atitudine a autorităţilor în ceea ce priveşte sportul în România. Ei cer, printre altele, reprezentativitate şi reforme radicale.

  BUCUREŞTI, 19 aug — Sputnik. Sportul românesc este expresia unei neputinţe naţionale, dar nu trebuie să ne sperie rezultatele de la Jocurile Olimpice de la Rio, transmit într-un comunicat de presă cinci asociaţii sportive.

  Asociaţia Student Sport, Consiliul Naţional al Elevilor, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Consiliul Tineretului din România, Organizaţia de Tineret a Blocului Naţional Sindical şi Asociaţia Tinerilor Bucureşteni anunţă în comunicatul emis că nu trebuie să ne supere sau să ne sperie rezultatele sportivilor noștri prezenți la Jocurile Olimpice de la RIO, însă fără ca decidenţii să asculte ce are de spus tineretul şi societatea civilă din România în privinţa revigorării sportului vom avea în viitor numai generaţii de tineri afectaţi şi de sportivi fără nicio medalie.

  "Am propus atât de multe soluții sau activități ce demonstrau o viziune amplă a noastră, a tinerilor, ca voce a societății civile sau ca glas ce sună uneori a disperare, însă fără rezultat, din păcate, toate acestea ajungând doar o simplă hârtie ce ocupă un loc într-un sertar al celor care ar trebui să fie lângă noi, dar, mai ales, pentru noi", se arată în comunicatul emis.

  Elevii și studenții sunt cei care conturează viitorul societatăţii româneşti. Din acest motiv, societatea civilă propune guvernului să fie alături de tineri în dezvoltarea unei identități a "sportivului educat", a unei identități privind sportul în școală și universitate, dar, mai ales, asupra unei identități a elevului sau studentului prin sport.

  Semnatarii comunicatului de presă sunt:

  Asociaţia Student Sport — Adrian Socaciu, preşedinte
  Consiliul Naţional al Elevilor — Vlad Ştefan, preşedinte
  Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România — Vlad Cherecheş, preşedinte
  Consiliul Tineretului din România — Mihai Dragoş, preşedinte
  Organizaţia de Tineret a Blocului Naţional Sindical — Marin Florian, preşedinte
  Asociaţia Tinerilor Bucureşteni — Ionuţ Mirea, preşedinte

  Tematic

  Cătălina Ponor: „Mulți au aruncat cu pietre...Prețuiți ce aveți, cât mai aveți”
  Tagurile:
  Scrisoare, Atitudine, Jocurile Olimpice, Rio, Sport, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei