02:43 26 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.83
 • RUB0.26
 • RON4.25
 • UAH0.60
  Birou Vamal Albița, România

  Timpul de așteptare la frontiera moldo-română. Motivul și evitarea cozilor

  © Sputnik / Rodion Proca
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  26003

  Deja de câteva săptămâni bune a fost pus în aplicare sistemul electronic de calculare on-line a timpului de așteptare la vamă, atât pe direcția de intrare, cât și pe direcția de ieșire din Moldova, cât și din România.

  CHIȘINĂU, 20 aug — Sputnik. Trecerile la posturile vamale sunt extrem de încărcate în această perioadă a anului.

  Sunt cel puțin trei motive pentru care se formează cozi atât pe direcția de ieșire din Republica Moldova și intrare în România, cât și pe direcția inversă.

  Primul motiv este diferența de preț la pompă pentru combustibil. Benzina și Motorina sunt aproape de două ori mai ieftine în Republica Moldova, decât în România. Această situația a determinat dezvoltarea unei rețele de speculanți, dar nu numai, care traversează zilnic frontiera și constituie cauza principală a cozilor de-a lungul întregului an.

  Al doilea motiv pentru ambuteiajele de la frontiera moldo-română este perioada de vacanță și moldovenii care ies și intră din și în țară. Unii pleacă, iar alții revin din călătoriile de odihnă, fie la mare, fie la munte, iar costurile pentru călătoria cu mașina sunt mult mai mici decât cele cu avionul, în special în cazul în care călătoresc toți membrii familiei.

  Al treilea motiv este sosirea și plecarea moldovenilor care muncesc peste hotare. Luna august este una dintre puținele perioade ale anului, dacă nu singura pentru mulți dintre ei, în care aceștia revin acasă.

  Pentru a evita să stați mult timp în vamă la coadă, venim cu unele sugestii, care ar putea preveni timpul îndelungat de așteptare, sau ar putea să vă determine să alegeți punctul de trecere al frontierei la care cozile sunt mai mici.

  Este important să luați în calcul informația prezentată concomitent pe două siteuri care reflectă traficul online atât la vămile din Moldova, cât și la cele din România. (Trafic OnLine).

  Siteul Poliției de Frontieră din România — www.politiadefrontiera.ro și siteul Poliției de frontieră din Republica Moldova — www.border.gov.md

  vama română la Leuşeni Albiţa
  www.politiadefrontiera.ro
  vama română la Leuşeni Albiţa

  Dacă întrați în Republica Moldova, este important să vedeți informația de pe sensul de ieșire de la vama din România și de pe sensul de intrare de la vama din Republica Moldova și să faceți media.

  Aceeași procedură o sugerăm și dacă doriți să intrați în România, urmăriți informația de pe direcția de ieșire de la vama din republica Moldova și de intrare de la vama din România.

  Tematic

  Trafic ONLINE: șoferii pot urmări live timpul de aşteptare în vamă
  Tagurile:
  Motive, Cozi, Politia de Frontieră, Trafic online, Vamă, Frontieră, Moldova, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei