22:17 17 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.57
 • USD16.70
 • RUB0.27
 • RON4.20
 • UAH0.64
  Andreea Grad, şefă de promoţie la Sorbona

  Impresionant: povestea româncei ajunsă șefă de promoție la Sorbona

  © Andreea Grad//Facebook
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  15152

  O tânără din România a ajuns, la numai 21 de ani, șefă de promoție la Universitatea Sorbona, una dintre cele mai bine cotate universități din lume, și urmează să lucreze pentru Europe Business School. Tânăra care face cinste României cu rezultatele ei excepționale explică într-un interviu de ce a ales sa studieze în Franța.

  BUCUREŞTI, 22 aug – Sputnik. Andreea Grad, născută în comuna Lunca Ilvei, județul Bistrița, a finalizat studiile anul acesta la Universitatea Sorbona ca șefă de promoție, iar pentru meritele sale, a primit, în ziua de Sfânta Maria, titlul de cetățean de onoare al comunei natale, informează bistriteanul.ro.

  Andreea a explicat, într-un interviu acordat Bistriteanul.ro, de ce a optat să studieze în Franța. Ea povestește că încă de când era în clasa a 10-a își dorea să facă studii în Franța și a avut această ocazie în cadrul unui schimb de experiență școlar, eveniment organizat de Primăria Municipiului Bistrița.

  Andreea Grad, şefă de promoţie la Sorbona
  Andreea Grad, şefă de promoţie la Sorbona

  „Mulți dintre prietenii care deja studiau în străinătate mă încurajau să fac acest pas și apoi reușita de la Bacalaureat a încununat această decizie, deja destul de bine conturată la acea perioadă”, povestește tânăra eminentă.

  Andreea spune că absolvise un profil bilingv și că existau pentru ea multe posibilități să studieze în țară, doar că aspirațiile sale erau mai mari decât de a deveni translator sau profesor de franceză.

  După absolvirea ca șefă de promoție a facultății din cadrul Universității Paris-Sorbona, tânăra a fost admisă la un dublu masterat în Franța — Masterul de științe politice și relații internaționale, între Universitatea Paris-Sorbonne și Universitatea Pantheon-Assas Paris. Ea își dorește să se pregătească pentru o carieră diplomatică.

  „Cu ajutorul lui Dumnezeu, pregătesc o carieră diplomatică, încurajată fiind de experiența de șase luni avută în cadrul Ambasadei României din Paris. Din toamnă o să lucrez și în Europe Business School, cea mai mare școală privata de business din Europa, un proiect nou pentru mine, dar care sper să îmi reușească”, a afirmat Andreea Grad în interviu.

  Tematic

  40 de ani de când o gimnastă româncă a pus în dificultate echipa de arbitraj
  Tagurile:
  Andreea Grad, Şefă de promoţie, Sorbona, Andreea Grad, Franța, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei