22:18 17 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.57
 • USD16.70
 • RUB0.27
 • RON4.20
 • UAH0.64
  Agricultor, tehnică agricolă

  Ce le-a promis guvernul Cioloş fermierilor aflaţi în greva foamei

  © Sputnik / Александр Поготов
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  3522

  Mai mulți fermieri aflați în greva foamei, care protestează față de neplata subvențiilor pe 2015, s-au întâlnit luni cu Dragoș Tudorache, şeful cancelariei primului-ministru.

  BUCUREŞTI, 22 august – Sputnik. Întâlnirea fermierilor cu Dragoş Tudorache a durat două ore, acesta din urmă afirmând că l-a informat pe Dacioan Cioloş despre problemele din agricultură, relatează Agerpres.

  Şapte crescători de animale (șase bărbați și o femeie) au fost prezenți şi luni în fața Palatului Victoria, printre ei aflându-se şi Costel Caraş din Ilfov.  Purtătorul de cuvânt al guvernului, Liviu Iolu, a declarat că autorităţile se ocupă punctual de problemele semnalate. 

  "A fost o întâlnire de două ore, ministrul cancelar Dragoș Tudorache a ascultat plângerile cu atenție, l-a informat și pe premier, iar acum se ocupă punctual să afle ce se poate face pentru ei și cum se pot rezolva cât mai repede problemele semnalate de fermieri", a precizat Liviu Iolu.

  Costel Caraş, fermier din Ilfov, a precizat că este în greva foamei în faţa guvernului de joi împreună cu alţi fermieri din Harghita, Caraș-Severin, Brașov, Iași, Suceava și Ilfov. Protestul se va continua până la rezolvarea situației.

  "Nu plecăm de aici până nu plătesc (…) 95% din banii alocați zootehniei pe toate schemele de plată", a spus Caraș.

  Directorul general al APIA, Nicolae Horumbă, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că întârzierea plăților către fermieri se datorează erorilor existente în cererile de plată.

  Tematic

  Peste 8000 de fermieri sunt așteptați la protestul din Parcul Izvor
  Tagurile:
  Guvern, Proteste, Foame, Grevă, Fermieri, Guvernul României, Dragoş Tudorache, Dacian Cioloş, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei