15:37 20 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.33
 • USD16.66
 • RUB0.26
 • RON4.15
 • UAH0.63
  Plajă

  Risc redus de poluare chimică pe Litoral

  © Sputnik / Владимир Вяткин
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  6112

  Incidentul de la rafinăria Petromidia, unde două rezervoare de azot şi o pompă de benzină au explodat au alertat Agenţia Naţională de Protecţia Mediului care a trimis o echipă pentru a măsura poluarea.

  BUCUREȘTI, 23 august – Sputnik. Agenţia Naţională de Protecţia Mediului a trimis la Năvodari, imediat după explozia de luni seară, mai multe laboratoare mobile pentru măsurarea gradului de poluare cu agenţi chimici volatili.

  Potrivit datelor transmise de instituție, în urma primelor măsurători în apropierea rafinăriei Petromidia din Năvodari, nu s-a atins pragul de alertă de poluare, însă se fac în continuare măsurători și situația este în monitorizare.

  Specialiștii decontaminare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară (CBRN) din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului (ISUJ) Constanta au anunțat că în emisiile din atmosferă rezultate în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia nu au fost identificați compuși chimici periculoși pentru locuitorii din proximitate, anunță ProTV.

  Statul român este acţionar minoritar la Petromidia, cu o participaţie de 44,69% din acţiuni.

  Tematic

  Protestul euroscepticilor în Italia: drapelul UE, eliminat de pe toate plajele
  Tagurile:
  Substanţe chimice, Poluare, Pericol, Plajă, Litoral, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei