01:54 20 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.33
 • USD16.66
 • RUB0.26
 • RON4.15
 • UAH0.63
  Caz penal

  Dosar penal după explozia de la Petromidia

  © Sputnik / Илья Питалев
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  2831

  Procurorii din Constanţa au deschis dosar penal în urma incendiul produs luni la Rafinăria Petromidia Năvodari. Accidentul s-a soldat cu rănirea a patru persoane, dintre care una a decedat marţi dimineaţă.

  BUCUREŞTI, 23 august – Sputnik. Oamenii legii acuză de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, potrivit stiripesurse.ro.

  Potrivit primelor cercetări s-a stabilit că la data de 22 august 2016, în jurul orelor 18:00, o echipă de lucrători efectua o reparaţie a unei conducte de transport a distilatului de vid rezultat prin încălzirea ţiţeiului, moment în care a izbucnit un incendiu.

  Doi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa s-au deplasat la faţa locului şi au deschis dosar penal în urma accidentului. Rompetrol susține însă că respectă legislaţia în vigoare privind siguranţa şi protecţia muncii, precum şi reglementările existente în domeniul protecţiei mediului înconjurător.

  „Conform măsurătorilor privind emisiile în aer produse în urma evenimentului, nu au fost înregistrate valori care să pună în pericol viaţa angajaţilor şi a comunităţilor din apropierea rafinăriei sau a turiştilor aflaţi pe litoral, fapt certificat de analizele CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic şi Nuclear)”, precizează Rompetrol.

  Tematic

  Imagini video ȘOC de la locul exploziei TIR-ului cu butelii. Dosar penal deschis
  Tagurile:
  Dosar penal, Deces, Explozie, Rafinărie, Petrol, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei