01:57 20 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.33
 • USD16.66
 • RUB0.26
 • RON4.15
 • UAH0.63
  Cătuşe

  Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, reținut. De ce este acuzat

  © Sputnik
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  4421

  Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Lazăr Iordache, a fost reținut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de două infracțiuni.

  BUCUREŞTI, 23 aug — Sputnik. Lazăr Iordache este acuzat de mituirea unei persoane cu funcție de conducere în Ministerul Sănătății și de cumpărare de influență, se precizează într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, informează Mediafax.

  Potrivit comunicatului, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a promis unei persoane cu funcție de răspundere în cadrul Ministerului Sănătăţii un procent de 5% din sumele alocate de Minister pentru două spitale, sume care erau destinate construirii unei staţii de epurare și dotării cu echipamente medicale.

  Pe 28 aprilie 2016 au fost remiși persoanei respective 126.000 lei pentru ca aceasta să-şi exercite influenţa asupra unor responsabili din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare.

  „Sumele de bani promise şi remise de Iordache Lazăr proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor de construire a unei staţii de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale", se arată în comunicatul de presă al DNA.

  Ministerul Sănătăţii a anunțat, într-un comunicat de presă, că „persoana cu funcţie de conducere” din cadrul Ministerului Sănătăţii, căreia vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului i-a promis un procent de 5% din banii daţi de minister către cele două spitale este „denunţătorul în acest caz”.

  Tematic

  Doi români, reţinuţi pe Aeroportul Internațional Chișinău. Vezi motivul
  Tagurile:
  Staţie de epurare, Bani, Cumpărare de influenţă, Reţinere, Lazăr Iordache, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei