23:20 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Constantin Dobrin cu profesorul Lucian Oprea

  Universităţile Harvard și Columbia s-au bătut pentru elevul minune din România

  © voceaconstantei.ro
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  10531

  Un elev-geniu din România a ajuns să fie „râvnit” de universități străine de prestigiu, Harvard oferindu-i o bursă de 70 de mii de dolari pe an. Elevul român a refuzat însă ofertă, alegând o altă universitate.

  BUCUREŞTI, 23 aug – Sputnik. Faimoase universități precum Harvard şi Columbia i-au oferit elevului-minune Costin George Dobrin, care a absolvit Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanța, burse de 70.000 de dolari pe an, potrivit businessmagazin.ro.

  Costin a optat însă pentru Universitatea Columbia, unde urmează să studieze ştiinţele pământului din toamnă. La Universitatea Columbia elevul a primit și o distincţie excepţională, datorită căreia a mai obținut 10.000 de dolari în plus.

  „Am aflat că am fost numit Science Research Fellow. Aceasta este o titulatură pe care o primesc în fiecare an numai 10 studenţi, cei mai buni pe ştiinţă, cel mai important fiind că universitatea îmi va finanţa cercetarea pe timp de vară”, a spus Costin Dobrin.

  El a adăugat că a vizitat laboratoarele de la Universitatea Columbia și că facilitățile pentru cercetare și viața din campus de acolo sunt exact ceea ce și-a dorit.

  Anul trecut, elevul genial Costin Dobrin a obținut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie.

  Tematic

  Cel mai bun chimist din lume este un elev român
  Tagurile:
  Elev-minune, Studii, Burse, Oferte, Universitatea Harvard, Universitatea Columbia, Costin George Dobrin, Columbia, SUA, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei