15:09 24 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Cutremur devastator în Italia

  ”Tremura totul și nu se mai termina! Imediat am văzut două elicoptere militare”

  © AFP 2019 / FILIPPO MONTEFORTE
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  6812

  Sanda Măcelaru, o româncă stabilită la Roma, de mai mulți ani, a povestit pentru Sputnik cum a trecut prin clipele de groază din momentul cutremurului din Italia.

  BUCUREȘTI, 24 august – Sputnik. Românii din Italia au comunicat între ei în primele momente după cutremur prin intermediul telefoanelor, iar apoi cu ajutorul rețelelor de socializare, a povestit, pentru Sputnik, Sanda Măcelaru.

  ”La Roma, unde locuiesc eu…l-am simțit! Tremura totul… și nu se mai termina! Apoi a urmat un zgomot puternic. Imediat toată lumea a coborât în curte… sunau sirenele la mașini, era foarte mult zgomot. Imediat după acest moment am văzut două elicoptere militare, probabil se îndreptau spre Amatrice, un oraș distrus”, a povestit Sanda Măcelaru.

  Aceasta a mai spus că a vizitat de mai multe ori orașul Amatrice, care a impresionat-o prin frumusețea sa. ”Cunosc orașul, petreceam vacanțele acolo cu bătrânica mea. Era o bijuterie de oraș medieval. Nu a mai rămas nimic din el. Regret viețile curmate…atât de tragic!”, a mai spus românca martoră la eveniment.

  Tematic

  Noi mărturii ale românilor din Italia. „Toți suntem terorizați”
  Tagurile:
  Zgomot, Groază, Elicopter, Cutremur, Români, Italia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei