11:09 24 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Cutremur devastator în Italia

  Român din Italia: „Mă imaginam strivit de tavan, strigând disperat după ajutor”

  © AP Photo /
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  50332

  Un român care locuiește în Massa Martana, un orăşel de lângă Terni, povestește momentele de groază pe care le-a trăit în noaptea de marți spre miercuri, când un cutremur de 6,2 grade pe scara Richter, urmat de replici puternice, a lovit centrul Italiei.

  BUCUREŞTI, 24 aug – Sputnik. Românul Sergiu Bălăban povestește pe blogul voceastrazii.com că la ora 3:40 l-au trezit zguduiturile puternice și că momentele prin care a trecut nu i se vor șterge niciodată din memorie.

  „Oricine a trăit aşa ceva ştie că-i imposibil să-ţi ştergi memoria”, scrie el.

  Sergiu spune că locuiește în Massa Martana, un orăşel mic de lângă Terni, aflat la 40 de km depărtare de Rieti, localitatea unde s-a înregistrat epicentrul seismului de 6.2. El menționează că zguduitura pe care a simțit-o a durat 20 de secunde.

  „Îmi imaginam deja lume care fuge disperată pe străzi, îmi imaginam străzile acoperite de măruntaiele caselor dărmâte. Mă imaginam strivit de tavan, strigând disperat după ajutor. Maşini care merg cu viteză, fără să aibă vreo destinaţie şi fără să mai respecte limitele şi standardele impuse. Îţi imaginezi multe în 20 de secunde, mai ales sub efectul adrenalinei, care-ţi ajunge lejer până în vârful degetelor de la picioare”, descrie Sergiu Bălăban ceea ce a trăit în clipele de groază.

  El mai spune că Institutul Italian de Geofizică şi Vulcanologie a confirmat producerea a 18 seisme între 3 şi 6.2 grade, însă, din fericire, orășelul Massa Martana a fost ocolit de dezastru.

  Sergiu Bălăban mai scrie că l-a văzut pe primarul localităţii Amatrice, de lângă Rieti, plângând într-o transmisiune în direct și spunând că localitatea lovită cel mai puternic de cutremur „nu mai există”.

  Sergiu mai precizează că a primit mesaje de la oameni din diferite locaţii și că mulți oameni, inclusiv „foarte mulți români”, dorm în maşini, prin parcări.

  Tematic

  Fizician român: Zona din Italia era cunoscută cu riscuri de cutremur
  Tagurile:
  Spaimă, Dărâmături, Răniţi, Pericol, Români, Cutremur, Italia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei