21:00 21 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  7123

  Reprezentanţii ministerului sănătăţii spun că sistemul medical românesc este total depăşit în cazul unui cutremur puternic. În present, autorităţile au demarat procedurile de centralizare a spitalelor cu probleme.

  BUCUREŞTI, 26 august – Sputnik. România ar fi cuprinsă de haos în cazul unui cutremur mai puternic, iar multe spitale româneşti s-ar putea prăbuşi. Despre aceasta relatează Money.ro, care subliniază faptul că după cutremurul din Italia românii sunt din ce în ce mai speriaţi de starea jalnică a spitalelor şi de incapacitatea autorităţilor de a acţiona.

  Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că în cazul unei catastrophe identice cu cea din Italia, România ar fi expusă unui risc sistemic de amploare.

  “În cazul unei catstrofe identice ca cea din Italia, România ar fi expusă la o serie de riscuri, iar asta nu este neapărat o noutate în sine, în sensul în care fondul de clădiri și fondul locativ al României este cunoscut faptul că este expus la riscuri seismice”, a declarat Arafat.

  În consecinţă, ministrul Sănătății a declanșat o procedură la nivel național care dorește să analizeze situația exactă a tuturor clădirilor de spital public din România. Urmează ca fiecare spital să fie încadrat într-o clasă de risc.

  În plus, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a menţionat că nu numai spitalele au probleme, ci şi unităţile de transfuzie din toată ţara.

  Tematic

  IGSU recunoaşte: un cutremur major ar distruge România
  Tagurile:
  Pericol, Români, Haos, Seism, Spitale, Cutremur, Laurenţiu Colintineanu, Raed Arafat, România


  Știrile Zilei