09:09 26 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.69
 • USD18.18
 • RUB0.29
 • RON4.38
 • UAH0.69
  Tehnică militară şi soldaţi moldoveni, repetiţie pentru parada militară din 27 august 2016, Chişinău

  Paradă de Ziua Independenței Republicii Moldova

  © Sputnik / Ghenadie Vaculovschi
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  185921

  În Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) va avea loc un spectacol de inaugurare a Zilei Independenţei Republicii Moldova. Acesta va include parada militară, spectacolul muzical-coreografic „Hora Neamului”, spectacolul folcloric „Pentru tine – ţară …”, în cadrul căruia va fi organizată parada portului popular, şi parada fanfarelor.

  CHIŞINĂU, 27 aug – Sputnik. Astăzi la Chişinău vor avea loc o serie de evenimente dedicate celebrării a 25 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, inclusiv o paradă militară fără precedent.

  Cu această ocazie vineri se vor desfășura o serie de manifestări culturale pe întreg teritoriul ţării. Sărbătoarea a debutat cu o zi mai devreme, pe 26 august, cu Gala Premiului Naţional. Evenimentul a avut loc la Palatul Republicii din Chişinău.

  Ziua de 27 august va începe cu depuneri de flori la monumentul „Maica Îndurerată” şi la monumentul domnitorului „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chișinău. 

  Programul oficial va continua în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) cu un spectacol de inaugurare a Zilei Independenţei Republicii Moldova. Acesta va include parada militară, spectacolul muzical-coreografic „Hora Neamului”, spectacolul folcloric „Pentru tine – ţară …”, în cadrul căruia va fi organizată parada portului popular, şi parada fanfarelor.

  Spectatorii vor avea, de asemenea, ocazia să asculte cele mai apreciate piese din folclorul naţional şi să admire dansurile populare în interpretarea ansamblului „Joc”, în cadrul caleidoscopului folcloric „Trandafir de la Moldova”. Totodată, va fi prezentată o retrospectivă a evenimentelor culturale dedicate sărbătorii naţionale „Ziua Independenţei Republicii Moldova” din anii 1991-2015 şi un colaj documentar în aer liber „Moldova Suverană”. 

  În seara zilei de 27 august, în PMAN, va fi prezentat spectacolul muzical-poetic „Legarea timpurilor”, care va culmina cu lansarea focurilor de artificii. Programul de sărbătoare se va încheia cu un recital al formaţiei „Zdob şi Zdub”. În acest an, Republica Moldova marchează 25 de ani de la obţinerea Independenţei, votată de Parlament la 27 august 1991.

  Tematic

  Roșca despre Moldova: nu suntem apendicele altor state și nici o eroare istorică
  Tagurile:
  25 de ani de independenţă, Spectacol, Evenimente culturale, Ziua Independenţei Republicii Moldova, Paradă militară, Moldova


  Știrile Zilei