06:40 22 Ianuarie 2018
Chişinău-4°C
În direct
  Imigrantii în apropierea insulei Lesbos

  A crescut numărul migranților care fug din Turcia în Grecia

  © Sputnik/ Сергей Строителев
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  4304

  Fluxul imigranților din Turcia spre Europa a crescut în luna august, comparativ cu situația de acum cinci luni.

  BUCUREȘTI, 3 sept — Sputnik. Numărul migranților, care au încercat să fugă din Turcia în Europa, prin intermediul insulelor grecești, a crescut în luna august, comparativ cu datele înregistrate acum cinci luni, anunță vineri agenția RIA Novosti, cu referire la Anadolu.

  În august, paza de coastă din Turcia a reținut în Marea Egee și Mediteraneeană peste 1670 de imigranți, ceea ce reprezintă un număr cu 90 la sută mai mare decât în luna iulie. În afară de aceasta, în august a fost înregistrat primul, din ultimele cinci luni, deces al unui imigrant,.

  La 18 martie, șefii de stat și ale șefii guvernelor statelor membre ale UE au convenit cu Turcia asupra unui plan de soluționare a crizei migrației. În cadrul înțelegerilor din mai, Comisia Europeană a propus Parlamentului European și Consiliului European să elimine regimul de vize pentru cetățenii Turciei, în cazul în care Ankara va îndeplini toate condițiile rămase.

  La rândul său, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a amenințat UE cu denunțarea acordului cu privire la migrație, în cazul în care Uniunea Europeană nu va elimina regimul de vize pentru cetățenii turci.

  Tagurile:
  Recep Tayyip Erdogan, Uniunea Europeană, Turcia, Grecia, Imigranți, Criza refugiaților, Recep Tayyip Erdogan, Uniunea Europeană, Grecia, Turcia
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei