09:56 20 Mai 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.94
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.68
  Drapelul UE

  De necrezut: Alerta UE privind copiii din România

  © Flickr/ Giampaolo Squarcina
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  12212

  Potrivit unor date furnizate de Uniunea Europeană, România este țara cu cei mai mulți copii săraci din Uniune. La fel de îngrijorător este faptul că rata abandonului școlar este în creștere.

  BUCUREŞTI, 6 sept — Sputnik. Țara europeană cu cei mai săraci copii din UE este România, procentul de copii aflați în această situație fiind de 51 %, după cum arată datele transmise de Uniunea Europeană, informează B1TV

  De asemenea, și situația din sistemul de învățământ stârnește îngrijorare, întrucât numărul tinerilor care renunță la școală este în creștere: potrivit datelor, unul din cinci copii abandonează școala.

  Și în învățământul preșcolar sunt probleme, având în vedere că, în ultimii 15 ani, numărul grădiniţelor a scăzut de 10 ori.

  Pentru a combate fenomenul de abandon școlar, directorul Colegiului Tehnic din Braşov a venit cu ideea de a face ca orele de curs să fie mai captivante cu ajutorul tehnologiei.

  Pentru modernizarea claselor, aproximativ 1.200 de licee din ţară pot beneficia de câte 100.000 de euro, bani proveniţi dintr-un împrumut de 200 de milioane de euro de la ''Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare''.

  Tagurile:
  Gradinite, Invatamant, Saracie, Copii, UE, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei