02:21 15 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.06
 • RUB0.25
 • RON4.13
 • UAH0.61
  Robinet

  Îngrijorător: bucureștenii, lăsați fără apă

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  4101

  Aproape jumătate dintre locuitorii Bucureștiului vor rămâne fără apă caldă în perioada următoare, după ce distribuitorul de gaze Distrigaz a luat hotărârea de a reduce furnizarea de gaze naturale către producătorul de energie termică ELCEN.

  BUCUREȘTI, 7 sept — Sputnik. ELCEN (Electrocentrale București), care produce energie electrică și apă caldă pentru locuitorii Bucureștiului, susține că nu-și poate onora plățile către furnizorii și distribuitorii de materii prime și servicii din cauza datoriilor acumulate de RADET, informează România Insider

  Potrivit ELCEN, Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) are datorii foarte mari.

  „Datoria a fost acumulată în perioada ianuarie 2016 — iunie 2016. În cazul în care aceasta nu va fi achitată, Distrigaz a informat ELCEN că va trece la aplicarea măsurii sistării serviciului de distribuţie şi, pe cale de consecinţă, agregatele energetice de la CTE Vest se vor opri", se afirmă în comunicatul ELCEN.

  În ultimele luni, companiile responsabile cu producerea și distribuirea apei calde în București și-au adus acuze reciproce pentru această situație.

  Vor fi afectați locuitorii din cartierele Drumul Taberei, Militari și Crângași, precum și o parte dintre cei care locuiesc în centrul capitalei, care ar putea rămâne fără apă caldă.

  Tematic

  Apa din robinete, sarea, zahărul... au dus la explozia cancerului. Recomandări
  Tagurile:
  Bucuresti, apa, sistare, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei