23:22 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Ziua Vinului Orhei

  Surpriză pentru cetăţenii Moldovei la începutul lunii octombrie

  © Sputnik / Rodion Proca
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  2304

  În Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) revine una dintre cele mai populare sărbători naţionale, care este organizată în fiecare toamnă deja al 15-lea an la rând.

  CHIŞINĂU, 7 sept – Sputnik. Ziua Națională a Vinului, ediția a XV-a aniversară, cu genericul „Omul – Sufletul Vinului”, va fi sărbătorită în acest an în zilele de 1-2 octombrie. Sărbătoarea naţională revine, după o pauză de câţiva ani, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

  Evenimentul este organizată de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare şi Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din Moldova.

  Genericul acestei ediții „Omul – Sufletul Vinului” aduce în prim-plan oamenii care muncesc în industria vitivinicolă.

  „Vinul este creat din tot sufletul de către oameni buni pentru oameni de omenie și se cinstește așa cum se cuvine, sincer, deschis, cu prietenie, alături de oamenii dragi”, afirmă organizatorii.

  Conform tradiției, evenimentul se va desfășura sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Sărbătoarea va oferi vizitatorilor o experienţă cultural-cognitivă bogată, formatul Zilei Naționale a Vinului bazându-se pe componenta educativă: promovarea consumului conștient și moderat al vinurilor de calitate.

  Tematic

  Spaniolii au creat vinul albastru. Vezi ce mister ascunde acesta
  Tagurile:
  Piața Marii Adunări Naționale, Ziua Națională a Vinului, Republica Moldova, Republica Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei