21:52 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  La limită

  O româncă trece Prutul pentru a-și lansa primul roman de ficțiune

  © Photo: Facebook/ Diana Farca
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  16732

  E tânără, frumoasă și talentată, se numește Diana Farca, iar pe 15 septembrie va veni din România la Chișinău pentru a-și lansa primul roman de ficțiune, intitulat "La Limită".

  CHIȘINĂU, 9 sept — Sputnik. Cristina Danuța. Scriitoarea Diana Farca a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că așteaptă cu entuziasm lansarea cărții la Chișinău, deoarece are numeroși amici moldoveni, care au aceeași "plămădeală" sufletească. Este sigură că va cunoaște oameni buni, sensibili, spirituali, poate melancolici, prinși în hățișul reminiscențelor vest-est.

  "Cartea mi-a adus deja numeroase beneficii materiale, însă nu am așteptări de ordin pecuniar de la eveniment, pentru că acestea pălesc în fața simbolisticii lui: un prim contact cu iubitorii de literatură de peste Prut", susține scriitoarea Diana Farca.

  1 / 2
  La limită

  Autoarea spune că deja a contactat cu cititorii din Republica Moldova și că vede publicul cititor din țara noastră ca fiind unul diferit de cel din România.

  "M-au bucurat nespus mesajele cititorilor, care au fost, fără excepție, laudative. Cartea e distribuită de puțin timp în Republica Moldova, dar intuiesc, după primele reacții, că va avea parcursul unui vin roșu bun. Lansarea e taninul care-i va desăvârși gustul" spune Diana Farca.

  Autoarea a remarcat că moldovenii sunt firi empatice, care s-au identificat cu trăirile personajelor într-o manieră profundă, fiind captivați mai degrabă de povestea de iubire dintre Albert și Lucia, decât de "artificiile" sale livrești (poveștile secundare, gusturile excentrice ale bătrânului). Unii cititori de la vest de Prut s-au pierdut în detalii, în vreme ce moldovenii s-au cufundat cu povestea de iubire a bătrânului.

  Cei pe care ultimul alineat al acestui articol i-a făcut curioși o vor putea găsi pe Diana Farca și cartea acesteia, romanul de ficțiune "La Limită", la evenimentul de lansare, care este organizat de Clubul Cititoarelor Moderne și Elibraria.eu și care va avea loc în incinta Cafenelei "Paprika Wine Pub", pe 15 septembrie, ora 18:00.

  Tagurile:
  Chisinau, Romanca, Lansare de carte, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1262
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164