21:48 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Competiţie de dans la bară

  Pervertirea copiilor: efectele dezastruoase ale dansului la bară pentru fetițe

  © AP Photo / Jae C. Hong
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  19521

  Într-o scrisoare deschisă referitoare la concursul de dans la bară pentru copiii de 6-12 ani, organizat la Palatul Copiilor din București, specialiști atrag atenția cu privire la efectele distructive pe care le are acest așa-numit „sport" asupra celor mici.

  BUCUREŞTI, 11 sept — Sputnik. Scrisoarea deschisă este semnată de Alianța Părinților din România, o structură civică din care fac parte 115 ONG-uri, și este adresată Ministerului Educației, Primăriei și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, potrivit Active News.

  În scrisoare se precizează că spectacolul „Miss pole dance România" a primit toate aprobările, iar pe 16 septembrie va avea loc la București, tot la Palatul Național al Copiilor, un nou spectacol la care vor veni participanți din alte țări.

  Semnatarii scrisorii subliniază că nu înțeleg cum se permite desfășurarea unui astfel de spectacol la care copiii vor dansa în ținute sumare un dans care provine din barurile de striptease, și aceasta tocmai pe scena unei instituții emblematice din domeniul educației pentru copii.

  Psihologul Hanibal Dumitrașcu atrage atenția cu privire la impactul emoțional pe care îl are asupra copiilor această activitate nepotrivită pentru ei.

  „Prima trimitere este în mod tradițional către această formă de dans erotic, care are un conținut sexual. Din perspectivă psihologică, un copil între 8 și 10 ani este stârnit de un asemenea subiect, care poate să îl acapareze. Aici putem vorbi de pervertirea psihologică a copilului, de afectarea simțului conștient și inconștient, de dezechilibrul emoțional al celor mici", avertizează Hanibal Dumitrașcu, citat în scrisoarea deschisă.

  De asemenea, Claude Knights, directorul Fundației Kidscape pentru protecția copiilor, subliniază cât de important este să li se permită copiilor să rămână copii, însă prin astfel de activități le este furată inocența — cu consimțământul unor instituții care ar trebui să educe și să protejeze copiii.

  „Fetițele vor copia, în inocența lor, mișcările obscene pe care le învață, nefiind conștiente de mesajul sexual pe care acestea îl trimit… Este foarte important pentru copii să facă mișcare și să aibă activități de grup, dar trebuie să le permitem copiilor să rămână copii. Expunerea copiilor la dansul la bară, la o vârstă așa de redusă, implică un risc uriaș", arată Claude Knights.

  În finalul scrisorii, semnatarii atrag atenția că astfel de manifestări nu-și au locul la Palatul Copiilor, fiind o pervertire a actului educațional, „un pas spre prostituția infantilă", „o invitație pentru pedofili" și un atac la adresa inocenței copiilor. Autorităților li se solicită să retragă autorizația pentru desfășurarea acestor spectacole.

  Tematic

  Revoltător! Concurs de dans la bară pentru copii la Palatul Naţional al Copiilor
  Tagurile:
  Prostituţie, Competiţie, Dans la bară
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1252
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1163