13:10 22 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  Deputatul PNL Daniel Gheorghe

  Deputat PNL: Învățământul românesc trebuie să renunțe rapid la sistemul Bologna

  © Daniel Gheorghe / Facebook
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  19024

  Deputatul PNL Daniel Gheorghe comentează pe pagina sa de Facebook că reformele succesive introduse în învățământul românesc au avut efecte negative asupra educației, în special asupra învățământului superior. De ce consideră deputatul că sistemul Bologna ar trebui abandonat urgent.

  BUCUREȘTI, 20 sept — Sputnik. Daniel Gheorghe scrie că, pentru a fi îmbunătățită situația din învățământul românesc, o măsură necesară ar fi renunțarea la sistemul Bologna, una din șirul de reforme nepotrivite și inutile aplicate de miniștrii Educației.

  „Primul pas spre întremarea învățământului românesc l-ar reprezenta abandonarea rapidă a sistemului Bologna. De la reformele lui Andrei Marga încoace, trecând pe la Andronescu, Miclea, Funeriu și alții, educația românească a trăit sub o permanentă obsesie a reformelor. În urma acestor reforme, mare parte din ele inutile, învățământul superior românesc a devenit necompetitiv, egalitarist și descurajant pentru mințile libere", comentează Daniel Gheorghe pe pagina sa de Facebook.

  De asemenea, tânărul deputat deplânge faptul că astăzi facultățile s-au transformat în „școli de diplome".

  „Din păcate, în ultimii ani, facultățile s-au preschimbat în școli de diplome, iar o droaie de impostori s-au pricopsit cu catedre universitare. Singura ierarhie cât de cât pe bune și competiție benefică o mai poți găsi în unele unități de învățământ liceal!", încheie deputatul PNL.

  Tematic

  Dezastru în învățământul superior: numărul studenților a scăzut alarmant
  Tagurile:
  Reforme nepotrivite, Sistemul de la Bologna, Învățământ românesc, Deputat, Daniel Gheorghe, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei