17:08 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Priscilla Chan și Mark Zuckerberg

  Zuckerberg și soția sa donează 3 miliarde câștigate din Facebook. Iată scopul

  © AP Photo / Peter Barreras
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Facebook (49)
  5712

  Cei doi au anunțat că în prima etapă vor direcționa 600 de milioane de dolari în scopul creării laboratorului Biohub. În procesul de creare a acesteia va participa universitățile din Stanford, California și San Francisco.

  BUCUREȘTI, 22 sept — Sputnik. Conducătorul rețelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, împreună cu soția sa Priscilla Chan, au decis să doneze 3 miliarde de dolari în următorii 10 ani. Acești bani, potrivit ziarului The Telegraph, vor fi oferiți pentru cercetări îndreptate spre lupta contra tuturor bolilor existente.

  Declarația privind intenția respectivă a fost făcută recent la un eveniment organizat la San Francisco de fundația de caritate Chan Zuckerberg Initiative, creată în 2015.

  „Mark și eu suntem de părere că vom putea găsi medicamente sau remedii pentru profilaxia și controlul tuturor maladiilor și copiii noștri deja vor fi martorii acestui moment", a declarat Priscilla Chan.

  Cei doi au anunțat că în prima etapă vor direcționa 600 de milioane de dolari în scopul creării laboratorului Biohub. În procesul de creare a acestuia vor participa universitățile din Stanford, California și San Francisco. Acest laborator va fi o platformă de colaborare a savanților din diverse domenii.

  În decembrie 2015 această pereche a donat în scopuri caritabile 99 la sută din toată averea dânșilor, care la acea vreme era estimată la 45 de miliarde de dolari. De atunci acțiunile Facebook s-au scumpit cu încă 20 la sută.

   

  Тема:
  Facebook (49)

  Tematic

  România recrutează agenți secreți pe Facebook. Racu: campania comportă riscuri..
  Tagurile:
  Maladii, Boli, Luptă, Cercetări, Laborator, Caritate, 3 miliarde, Donație, Dolari, Facebook, Mark Zuckenberg, SUA


  Știrile Zilei