21:52 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  FC U Craiova

  Suporterii Universității Craiova în război cu presa sportivă

  © www.fcuniversitatea.ro
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  23064

  Fanii Universității Craiova i-au trimis o scrisoare redactorului șef al unui cotidian sportiv prin care își exprimă nemulțumirea față de modul în care publicația respectivă înțelege meseria de jurnalist.

  BUCUREȘTI, 27 septembrie — SPUTNIK. Cu câteva zile înainte de partida cu FCSB, fanii Universității Craiova acuză presa sportivă din România că în goana după senzațional a renunțat la minima decență jurnalistică și a intrat într-un joc prin care distorsionează în mod voit realitatea.

  "Ne adresăm dumneavoastră în speranța că publicația pe care o conduceți nu alunecă pe panta în care concurența dumneavoastră de la GSP și din alte zone a alunecat, din păcate, de mult. Motivul mâhnirii noastre este tratamentul absolut neprofesionist și nedeontologic cu care angajați ai ProSport tratează Universitatea Craiova și, implicit, pe noi, suporterii acesteia", se arată în comunicatul suporterilor.

  Potrivit comunicatului, jurnaliștii onești nu sunt lăsați să scrie, "ci unii de "școală nouă", care iau informații de pe OLX, de pe pagini personale de Facebook sau din comentarii la unele articole", doar cu scopul de a dezinforma și de a ataca clubul Universitatea Craiova.

  Modul în care presa sportivă din România tratează clubul de fotbal Universitatea Craiova este unul rar întâlnit în peisajul media international și are o istorie aparte.

  "Există patru tipuri de jurnaliști în presa sportivă din România. Un tip este acela al jurnaliștilor care și-au luat bani, șpăgari în adevăratul sens, pe care patronul fostului club îi plătea sau le dădea câte o masa ca să scrie de bine despre el. Acum atacă clubul pentru că vor bani și de aici. Există și un al doilea tip de jurnaliști, care se tem de personajul respectiv, pur și simplu le e teamă să spună adevărul și mai există tipul al treilea de jurnaliști care sunt de-a dreptul ignoranți. Ultimul tip sunt jurnaliștii onești, care fac presă sportivă din pasiune, dar acești sunt marginalizați. Când va veni momentul vom da și numele jurnaliștilor", a declarat pentru Sputnik, un suporter al Peluzei Nord.

  Tematic

  O echipă de fotbal de copii implicată într-un grav accident în România
  Tagurile:
  FCSB, Presă, Fani, Sport, fotbal, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1261
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164