19:33 21 August 2018
În direct
 • EUR19.10
 • USD16.74
 • RUB0.25
 • RON4.11
 • UAH0.61
  Margarină

  „Sovietul suprem al Uniunii Europene” va interzice margarina

  © Sputnik / А. Варфоломеев
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  7411

  Uniunea Europeană ar putea interzice margarina, în cazul în care rezoluția care prevede limitarea utilizării acestui produs în spațiul european va fi votată de Parlamentului European.

  CHIȘINĂU, 30 sept — Sputnik. Comisia de Sănătate publică (ENVI) a Parlamentului European a adoptat ieri o rezoluție privind grăsimile trans în alimentele procesate, fiind vorba și de margarină, transmite DCNews.

  Unul din autorii rezoluții este Daciana Sârbu, care a insistat asupra unei limitări clare impuse prin legislație în utilizarea acestui produs. În opinia acesteia

  "Consumul excesiv de grăsimi trans produse industrial este periculos pentru sănătate, fiind un factor de risc pentru boli cardiovasculare, dar si pentru alte afecțiuni. Aceasta amenințare nu este însă cunoscuta pe scara larga si lipsa de informație determina mulți oameni sa aleagă alimente care conțin acest tip de grăsimi fără a ști la ce pericol se expun", afirmă Daciana Sârbu.

  Analistul politic Bogdan Duca a ironizat pe seama acestei inițiative, pe care o consideră o manifestare a unei "filosofii totalitare".

  "Sovietul suprem al Uniunii Europene va vota, cât mai curând, o rezoluție în acest sens, arătând încă o dată că filosofia UE este esențialmente totalitară: Statul trebuie să reglementeze totul, inclusiv opțiunile noastre alimentare. E amuzant dacă nu ar fi tragi-comic. Să ucizi un copil prin avort e drept al omului. Să mănânci nesănătos e interzis de lege", a scris acesta pe Facebook.

  Rezoluția urmează să fie votată în luna octombrie în plenul Parlamentului European și, în cazul adoptării sale în acest for, eurodeputații vor aștepta o propunere legislativa din partea Comisiei Europene.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei