21:54 20 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  74333

  Din anul 2012, Nicolae Popescu (36 de ani), un hacker originar din Alexandria, este cel mai căutat român. FBI a pus o recompensă de un milion de dolari pentru cine îl găseşte.

  BUCUREŞTI, 30 sept — Sputnik. Nicolae Popescu a scăpat de sub nasul autorităţilor române în 2010, iar în prezent este pe locul doi în topul FBI al celor mai căutaţi infractori cibernetici, relatează FBI

  Complicitate la comiterea infracţiunii de transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte şi uz de fals şî trafic cu mărci înregistrate false sunt acuzele pentru care românul este urmărit. După estimările FBI, românul a reuşit să strângă peste 3 milioane de dolari din vânzări fictive pe Internet şi a păcălit mii de persoane.

  „Nicolae Popescu este căutat pentru posibila sa participare într-o escrocherie sofisticată de fraudă pe Internet. În cadrul acestei escrocherii, grupul de infractori aflaţi în România şi în alte părţi din Europa au postat anunţuri pe site-uri de licitaţie de pe Internet pentru vânzarea de produse. Aceste anunţuri conţineau imaginile şi descrierile unor vehicule şi altor obiecte de vânzare, fără ca, de fapt, aceste vehicule şi obiecte să existe în realitate. Pretinzând a fi vânzători, infractorii negociau prin email cu cumpărători neavizaţi din Statele Unite ale Americii", scrie pe site-ul FBI.

  Infractorul a fost reţinut în România în 2010 când DIICOT a organizat operaţiunea „Valea Regilor", ridicându-l pe Popescu alături de alţi 33 de hackeri care acţionau în Bucureşti, Vâlcea şi Teleorman. Insă a scăpat a doua zi când a fost dus la Tribunalul Vâlcea pentru obţinerea mandatului de arestare preventivă pentru fals informatic, înşelăciune, spălare de bani, fraude informatice şi apartenenţă la un grup infracţional organizat.

  În 2012 FBI l-a dat în urmărire fără însă să-l găsească. Membrii reţelei lui Nicolae Popescu sunt acuzaţi că au vândut yachturi şi maşini de lux pe Internet, obiecte de lux inexistente la preţuri cuprinse între 10.000 şi 45.000 de euro.

  În 2014, pe capul românului despre care nu se mai ştie nimic FBI a pus o recompensă de un milion de dolari.

  Căutat de FBI
  © Photo : fbi.gov
  Căutat de FBI

  Tematic

  SURSE: hackerul român Guccifer a luat peste 4 ani de închisoare
  Tagurile:
  Wanted, Căutare, Hacker, Recompensă, FBI, Nicolae Popescu, România, SUA


  Știrile Zilei