16:45 19 Martie 2018
Chişinău-6°C
În direct
  Protestele transportatorilor, București

  Abuz: Poliţia Rutieră pune presiune pe transportatorii care au fost la miting

  © Photo: facebook.com/FORT.ROMANIA
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  10502

  La două săptămâni după protestul organizat de transportatorii români în Piaţa Victoriei şi în alte 22 de oraşe din ţară, Poliţia Rutieră recurge la măsuri de intimidare a şoferilor prezenţi la miting.

  BUCUREŞTI, 30 sept — Sputnik. Firmele de transport ale căror vehicule au fost filmate şi fotografiate în timpul protestelor primesc solicitări din partea Poliţie Rutiere, transmite într-un comunicat de presă Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT).

  Poliţia Rutieră solicită datele şoferilor ce se aflau la volan în timpul manifestărilor de la jumătatea lunii septembrie, sub ameninţarea unor amenzi uriase.

  "Federaţia Operatorilor Români de Transport califică aceste acţiuni ca fiind abuzuri menite să intimideze transportatorii şi să determine să renunţe la orice formă de protest şi solicită în mod public Ministerului de Interne să stopeze toate intimidările şi presiunea faţă de cei care au dispus de un drept constituţional", se arată în comunicatul de presă emis.

  La mijlocul lunii septembrie transportatorii au ieşit în stradă nemulţumiţi de creşterea nejustificată a tarifelor poliţelor RCA. Protestul a fost organizat în Piaţa Victoriei şi în alte 22 de oraşe din ţară.

  FORT aminteşte autorităţilor că în ţările cu democraţie consolidată transportatorii şi alte bresle organizează manifestaţii publice care produc blocaje pe perioade lungi de timp fără a suporta consecinţe nefireşti şi abuzuri instituţionale.

  În cazul in care abuzurile continuă, FORT anuntă în comunicatul citat că viitoarele proteste vor fi mutate în faţa sediului Ministerului de Interne.

  Tematic

  Bucureștiul și alte 20 de orașe sunt paralizate de proteste. Imagini video
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei